full
border
#666666
https://www.cambragirona.cat/wp-content/themes/smartbox/
https://www.cambragirona.cat/
#c2002f
style2
Tel. 972 418 500
Av. Jaume I, 46 · 17001 Girona

Publicacions

PUBLICACIONS

BARÒMETRE SECTORIAL 2023/2024

MEMÒRIA ESTABLIMENTS HISTÒRICS 2023

MEMÒRIA ESTABLIMENTS HISTÒRICS 2022

CATÀLEG DE SERVEIS 2022

ESTABLIMENTS HISTÒRICS 2021

LLIBRE “CIÈNCIA I EMPRESA” (CATALÀ)

LIBRO “CIENCIA Y EMPRESA” (CASTELLANO)

25 anys de la Llotja de Contractació de Girona

La commemoració dels 25 anys de la Llotja de Contractació de Girona és un bon moment per fer un balanç de la feina i les aportacions realitzades per aquesta institució al servei del món agropecuari gironí.

Aquest llibre vol ser un homenatge a l’entitat, a les persones que s’hi han dedicat amb cos i ànima, però també és una eina pràctica, amb dades rellevants, que fa memòria històrica per encarar el futur. Incorpora un seguit d’entrevistes amb destacats empresaris.

El món de l’agricultura i la ramaderia ha patit un canvi transcendental en aquests 25 anys, per això incorporem dues aportacions destacades que intenten explicar-lo. per una banda, un estudi inèdit: Evolució del Sector Agroalimentari de Girona, signat per Francesc Reguant, economista i expert en el sector agrari. I per l’altra, una Història de Semega, que també es publica per primera vegada, signada pel veterinari i exdirector del centre, Xavier Carré.

Cent anys d’economia

La Cambra de Comerç de Girona, amb motiu del seu Centenari, ha volgut fer una aportació a la història econòmica de les comarques gironines durant els darrers cent anys. Aquesta obra omple un buit historiogràfic sobre el període, incorpora material inèdit i presenta una cuidada selecció d’il•lustracions. El llibre, amb una clara vocació divulgativa, constitueix un bon compendi dels coneixements econòmics sobre les comarques gironines. A més de les fonts habituals dels historiadors econòmics, s’ha nodrit de la valuosa documentació dels arxius de la Cambra de Comerç. L’estudi abasta els cent anys que van del 1910 al 2010. Es divideix en tres grans blocs. Pere Sala ha escrit De la primera industrialització a l’arrencada dels serveis (1860-1959). Modest Fluvià i Ricard Rigall s’han encarregat del bloc titulat De 1960 a 1980: la modernització de l’activitat productiva gironina. La tercera part, Girona 1980-2010 i més enllà: una història inacabada, és obra de Josep Oliver. El periodista Oriol Puig repassa la història de la Cambra i recull les vivències d’empresaris sèniors de la demarcació. No hi ha millor homenatge a la gran família empresarial gironina, formada per més de 54.000 empreses, que explorar els seus orígens i resseguir la seva història fins als nostres dies.

Còmic

comic
La Cambra de Comerç de Girona, amb motiu del seu centenari, ha editat un còmic, Temps era temps, que constitueix una iniciativa singular. Per una banda, es tracta d’una aventura apassionant i plena d’acció (un viatge en el temps) que atrapa lectors de totes les edats i, per l’altra, acosta els infants al món de l’empresa i a la nostra història recent. A més, incorpora un apartat de recursos didàctics per a pares i educadors, escrit pel mestre i llicenciat en història Joan Domènech, per tal d’explicar a la mainada temes molt diversos: l’empresa, la crisi, el progrés, la Nova Cançó, la igualtat de drets, la Costa Brava, les inundacions, la dictadura franquista, etcètera. El dibuixant i guionista, Joan Codina, està molt vinculat al món empresarial, ja que treballa com a assessor. En aquestes pàgines es revela com un ninotaire de primer ordre, seguint la tradició dels grans dibuixants de línia clara. Els salts en el temps que planteja la història, protagonitzada per l’intrèpid investigador Siset, que s’enfronta a un malvat capaç de viatjar en el temps i canviar el curs de la història, permeten contemplar el còmic com un viatge nostàlgic a molts espais de les comarques gironines. Molts d’aquests indrets, com l’aeroport de Girona, les antigues fàbriques tèxtils o la Costa Brava, han estat fidelment reproduïts a partir de fotografies d’època.

La gestió de l’aigua

La gestió responsable de l’aigua als sectors econòmics. Casos pràctics a les comarques de Girona. Opuscle de 89 pàgines. Exemplars disponibles. En el marc del Pla d’estalvi i eco-eficiència en l’ús de l’aigua als sectors productius el projecte SELWA i la Cambra de Comerç de Girona han editat una guia de bones pràctiques que recull 17 exemples d’empreses que han aplicat millores en l’ús de l’aigua al seu procés productiu. L’objectiu de la guia és donar a conèixer aquests bons exemples i que serveixin per incentivar noves iniciatives en el mateix sentit. Les empreses que participen a la guia formen part dels sectors agrícola, industrial i turístic.
Lagestiodelaigua

Memòria del comerç

memoriadelcomerç
La memòria del comerç a les comarques gironines, de Josep Portell Tapies (CCG Edicions). 143 pàgines. Exemplars disponibles. Aquest llibre vol oferir una visió àmplia del paper que ha jugat el comerç com a actor destacat del segle XX. La botiga sempre ha estat el punt de trobada on els veïns comentaven els esdeveniments polítics, socials o esportius. Conté la història de desenes d’establiments comercials de les comarques gironines.

Món global

Agricultura i ramaderia en un món global, de Jesús Domingo. 247 pàgines. Exemplars disponibles. Recull d’articles publicats al Diari de Girona per l’enginyer agrícola i professor de Formació Professional Agrària Jesús Domingo. Tracten sobre els animals i cultius títpics de Catalunya, les aplicacons tecnològiques, el medio ambient i les noves perspectives de futur per al sector.
monglobal
scrollauto
Carregant entrades...
link_magnifier
#6E787E
off
fadeInDown
loading
#6E787E
off