full
border
#666666
https://www.cambragirona.cat/wp-content/themes/smartbox/
https://www.cambragirona.cat/
#c2002f
style2
Tel. 972 418 500
Av. Jaume I, 46 · 17001 Girona

Mediació

SERVEI DE MEDIACIÓ EMPRESARIAL

L’escenari actual provocat per la Covid-19 ha suposat un canvi en totes les relacions socials i econòmiques. Aquesta situació pot dur a conflictes entre les empreses o autònoms, tant amb proveïdors com amb clients, sobretot pel que fa incompliments de terminis, relacions contractuals de llarga durada, etc…

 

 

La Cambra ofereix a totes les empreses i autònoms que ho requereixin el Servei de Mediació Empresarial, dissenyat per solucionar conflictes i d’ajudar a les parts a trobar una solució que resulti avantatjosa per ambdues parts i permeti, si és el cas, de poder continuar la relació comercial, evitant així el col·lapse que actualment hi ha davant als òrgans judicials.

Les cambres catalanes, durant la seva llarga trajectòria al servei del món empresarial, han desenvolupat una dilatada experiència i una bona pràctica en la resolució consensuada de conflictes com el millor camí per a les empreses per trobar sistemes alternatius més eficaços que el judicial.

 

 

La Llei catalana 14/2002, de 27 de juny, de les cambres oficials de comerç, indústria i navegació de Catalunya i del Consell General de les Cambres, atribueix a les Cambres de Comerç les funcions d’arbitratge, mediació i conciliació mercantils, en els àmbits nacional i internacional, i emprar qualsevol altre sistema alternatiu de solució de conflictes.

 

La Llei estatal 5/2012, de 6 de juliol, de mediació en assumptes civils i mercantils, atribueix la consideració d’institucions de mediació a les corporacions de dret públic que tinguin entre les seves finalitats l’impuls de la mediació i, per això, modifica la llei estatal 3/1993, de 23 de març, bàsica de les cambres oficials de comerç, indústria i navegació en el sentit d’afegir aquesta finalitat.

 

En aquest sentit la Generalitat de Catalunya ha encarregat al Consell General de Cambres la gestió del servei de mediació empresarial inclòs en les funcions que poguessin correspondre al Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya i per tant les cambres no només han de dur a terme les funcions obligatòries de la mediació mercantil sinó també les relatives a la mediació empresarial.

 

 

La Cambra està convençuda que la mediació és una eina important per la resolució de conflictes empresarials. L’experiència demostra que estalvia temps i diners i que ajuda a propiciar un acord que satisfà a les persones implicades.

 

 

Com us ajuda la Cambra?

 

La Cambra de Comerç de Girona ha implementat un servei de mediació empresarial per assumptes civils i mercantils, inclosos els transfronterers.

Reglament de mediació empresarial de la Cambra de Comerç de Girona

Per a més informació:

Mediació mercantil

Direcció / Secretaria

direccio@cambragirona.org

Telèfon: 972 418 500

scrollauto
Carregant entrades...
link_magnifier
#6E787E
off
fadeInDown
loading
#6E787E
off