full
border
#666666
https://www.cambragirona.cat/wp-content/themes/smartbox/
https://www.cambragirona.cat/
#c2002f
style2
Tel. 972 418 500
Av. Jaume I, 46 · 17001 Girona

Eleccions Cambra 2023

Jaume Fàbrega ha estat reelegit president de la corporació gironina per votació del nou ple de la Cambra de Comerç de Girona, que s’ha constituït aquest migdia. Podeu trobar fotos de l’acte aquí.El procés de renovació cameral va començar el proppassat 4 de juliol i ha finalitzat avui. El ple ha quedat constituït avui amb els representants de 30 empreses de les comarques gironines escollides entre els diversos grups i categories, més 5 empreses a proposta de les organitzacions empresarials i 10 empreses amb major aportació econòmica a la corporació. Tots plegats conformen el nou plenari de la Corporació.

 

Al ple de la  Cambra de Girona s’ha presentat una candidatura encapçalada per Jaume Fàbrega.

Jaume Fàbrega ha afirmat que el gran repte per a les comarques gironines dels propers anys serà “aprofitar totes les oportunitats de desenvolupament econòmic i d’assistència, docència, investigació i transferència que oferirà el nou parc hospitalari que ha de ser una referència a tota la demarcació”.

Fàbrega ha marcat en el seu discurs els quatre eixos prioritaris durant el mandat: talent, internacionalització, transformació digital i sostenibilitat.

La candidatura guanyadora que acompanya Jaume Fàbrega està composada per les següents persones: Jaume Guàrdia Pont, Lídia Vidal Juventench, Enric Dotras Ruscalleda, Gemma Coll Arnall, Joan Josep Ribas de Pouplana, Àlex Gilabert Vázquez, Lluís Periáñez Llatje, Mariona Serra Pagès, Josep Serra Puigdemont, Pepita Perich Pujol, Emili-Xavier Barba Ballester.

https://flic.kr/s/aHBqjAX4yZ

Procés electoral

El passat 4 de juliol va finalitzar el termini de presentació de les candidatures de major aportació (10), procés amb el qual es tanca el procés de renovació dels òrgans de govern de la Cambra de Comerç de Girona.

En total s’han presentat 45 candidatures (30 empreses per sufragi, 5 empreses a proposta de les organitzacions empresarials i 10 empreses de major aportació) que conformaran el nou plenari de la Corporació.

La Junta Electoral Territorial, reunida l’11 de juliol, va proclamar aquestes darreres candidatures de major aportació presentades. Anteriorment, 20 de juny, s’havia fet amb les de sufragi i organitzacions empresarials.

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, com a òrgan tutelar de les cambres, ha proposat el dimarts 3 d’octubre com a data per a la constitució del nou plenari.

 

Quina composició tindrà el Ple de la Cambra?

El Ple de la Corporació estarà format per 45 membres distribuïts en:

  • 30 membres, ja siguin persones físiques i/o jurídiques elegits mitjançant sufragi lliure, igual, directe i secret, entre tots els electors/es de la cambra, classificats per grups i categories.
  • 10 membres, elegits entre les empreses de major aportació voluntària que figurin en el cens.
  • 5 membres, elegits a proposta de les organitzacions empresarials, territorials i intersectorials més representatives.

 

Qui pot votar a les eleccions de la Cambra?

Podran votar totes aquelles persones, físiques o jurídiques, nacionals o estrangeres, que exerceixin activitats comercials, industrials, de serveis o navilieres, i/o tinguin el seu domicili (social/fiscal) dins la demarcació de la Cambra de Girona, i que estiguin inscrites al cens electoral. En aquest sentit, no és necessari estar donat d’alta a cap servei de la cambra ni estar-hi registrat.

El cens electoral s’estructura en Grups i Categories, segons l’activitat empresarial que es porta a terme, a partir del qual s’escullen els 30 representants del Ple.

Concretament, cada Grup i Categoria escollirà els i les membres que els/les han de representar al Ple de la Cambra.

No obstant això, cal recordar que les activitats professionals que duen a terme professionals com metges, advocats, arquitectes, informàtics, farmacèutics i agricultors, entre altres, que exerceixen la seva professió en l’àmbit personal/individual com a autònoms, no formen part del cens cameral sinó del col·legi professional corresponent.

scrollauto
Carregant entrades...
link_magnifier
#6E787E
off
fadeInDown
loading
#6E787E
off