26
mai
Comparteix:

La Cambra de Comerç de Girona participa al projecte Empowering Green Entrepreneurship amb cinc països.

Té com a objectiu promoure i fomentar les pràctiques ecològiques entre les noves generacions d’empresaris.

La Cambra de Comerç de Girona ha acollit durant una setmana dotze tècnics europeus en sostenibilitat que integren el projecte Empowering Green Entrepreneurship. La trobada de formació ha tingut lloc a Cambra de Comerç de Girona i ha inclòs visites guiades per la ciutat de Girona, així com a empreses amb projectes sostenibles, com la cooperativa La Fageda d’Olot o el càmping La ballena alegre de Sant Pere Pescador.

 

El projecte Empowering Green Entrepreneurship té com a objectiu promoure i fomentar les pràctiques ecològiques entre les noves generacions d’empresaris. El projecte s’adreça a les empreses de nova creació, a les petites i mitjanes empreses i als nous empresaris i aspirants a ser-ho, amb l’objectiu de dotar-los de competències ecològiques i digitals, i de promoure i desenvolupar entre ells una mentalitat respectuosa amb el medi ambient.

 

Fins a finals del 2023, la Cambra de Comerç de Girona, juntament amb els cinc socis d’Espanya, Itàlia, Grècia, Xipre i Romania, impulsarà el projecte, que se centrarà en els següents objectius:

  • Desenvolupar una guia d’emprenedoria verda sobre habilitats verdes i pràctiques de sostenibilitat basades en les polítiques de Green Deal de la UE. La guia inclourà teoria sobre els temes de desenvolupament sostenible, economia circular, transport sostenible, eliminació de la contaminació, gestió de residus, incloent-hi un pla de negoci innovador amb una dimensió “verda”, però també exemples i consells pràctics per als emprenedors.
  • Crear un curs electrònic d’emprenedoria verda amb suport audiovisual basat en vídeos inspiradors, entrevistes i millors pràctiques.
  • Construir una plataforma educativa gratuïta en línia que contingui els recursos educatius desenvolupats pels socis.
  • Motivar i formar en matèria de pràctiques i coneixements ecològics un mínim de 600 nous i aspirants a empresaris, PIME i empreses de nova creació dels cinc països.

Pel que fa a les visites, la cooperativa La Fageda és un cas de bones pràctiques de sostenibilitat corporativa, integració de persones amb vulnerabilitat en diferents branques: producció de làctics, gelats i melmelades, la branca de jardineria i ramaderia, i el servei d’atenció al visitant. També es va visitar l’Espai Cràter d’Olot.

Al càmping La Ballena alegre, la visita es va centrar en les bones pràctiques en eliminació de la contaminació: gestió de residus, gestió de l’aigua, utilització d’energies renovables, etcètera.

Tots els materials educatius desenvolupats pel programa estaran disponibles en línia. Tindran una dimensió “verda” per animar els empresaris a utilitzar recursos i mètodes energèticament eficients, incloses les competències digitals que els ajudin a assolir l’objectiu de la neutralitat climàtica. Els nous coneixements permetran als empresaris europeus incloure pràctiques “verdes” als seus negocis, reduint l’impacte mediambiental i obrint nous mercats potencials.

El projecte EGE-Empowering Green Entrepreneurship és executat en el marc del programa Erasmus + per sis organitzacions associades d’Espanya, Itàlia, Grècia, Xipre i Romania. El projecte és cofinançat per la Comissió Europea, a través del projecte Erasmus+, i l’Agència Nacional Espanyola Erasmus+ – Sepie.

 

El partenariat que forma part del projecte és:

Cambra de Comerç, Industria i Navegació de Girona – Catalunya
Eduforma Srl – Itàlia
Rivensco Consulting LTD – Xipre
Fundatia Danis – Romania
Rezos Brands – Grècia
IZERTIS SA – Espanya

0 No hi ha comentaris

Comments are closed.