05
jun
Comparteix:

Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona, ha rebut el premi al millor article sobre llengua publicat a El Punt Avui per D’‘Alcarràs’ a Aina: el català és un bon negoci, i Jordi Mulet, el premi a la millor carta publicada a la secció El lector escriu d’aquest diari, per Calen ganes, i no el C2. La coral de l’ADAC, que ha actuat en un parell de moments de l’acte, l’ha tancat juntament amb tots els presents cantant Els segadors. 

L’Ateneu d’Acció Cultural, l’ADAC, va lliurar els seus 37ns Premis a la Normalització Lingüística i Cultural, en un acte que va omplir l’Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona, tant de gent com de crides a la defensa activa de la llengua catalana, sobretot a través del seu ús quotidià. El president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, hi va oferir una panoràmica molt ben argumentada de l’estat actual de la llengua a tots els Països Catalans, repartits majoritàriament entre tres estats, Andorra a banda, que no destaquen per respectar els drets del catalanoparlants.

Durant l’acte, que ha estat presentat per Julieta Cortina, hi han intervengut el nou president de l’ADAC, Pep Muñoz i també, en la recta final, el delegat territorial de Cultura, Josep Calataiud, i el tinent d’alcalde i regidor de Cultura en funcions, Quim Ayats.

Com ja s’havia anunciat prèviament, els guardonats per votació popular han estat el complex cultural El Foment i l’entrenador del Girona Futbol Club, Miguel Ángel Sánchez Muñoz, Michel, com a model de nouvingut que de seguida es va esforçar per aprendre i fer servir el català, com a la seva intervenció, en què Michel va dir que el seu tarannà és, en bona part, conseqüència del caràcter obert de la seva família i del seu barri, Vallecas.

Llegeix la notícia de Xavier Castillon a El Punt Avui

0 No hi ha comentaris

Comments are closed.