12
jun
Comparteix:

S’ha celebrat a Girona la segona reunió transnacional del projecte Green Synergy. Es tracte d’un projecte de l’Associació de Cooperació Erasmus+ dirigit a PIMEs europees, microempreses, empreses familiars i empresaris potencials i existents. L’objectiu és proporcionar una formació innovadora d’alt nivell per satisfer les necessitats empresarials emergents de manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

El Programa Erasmus+ reuneix vuit socis de set països (Xipre, Itàlia, Grècia, Bèlgica, Polònia, Romania i Espanya). La reunió que va tenir lloc a Girona va ser organitzada per la Cambra de Comerç de Girona.

Green Synergy Partners, un consorci d’experts en sostenibilitat, es complau a anunciar la finalització amb èxit de la fase de mapatge, que va avaluar l’estat actual de les petites i mitjanes empreses (PIME). Equipada amb valuosos coneixements, Green Synergy està preparada per oferir programes de formació d’avantguarda que abordin les necessitats de formació de les PIME, alhora que promouen un enfocament més ecològic i respectuós amb el medi ambient per al desenvolupament empresarial.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és capacitar les persones per assolir un creixement sostenible, inculcar un canvi de mentalitat i alinear les operacions empresarials amb els principis de protecció del medi ambient. Green Synergy reconeix la importància de dotar les PIME, les microempreses, les empreses familiars i els aspirants a empresaris de les capacitats i els coneixements necessaris per afrontar els reptes del futur, com la lluita contra el canvi climàtic i l’adopció del “pacte verd “.

Durant la reunió de consorci, els socis van entaular debats exhaustius per perfilar els propers passos del projecte. Definiren un calendari detallat, establiren terminis i assignaren les tasques respectives per garantir l’execució sense contratemps del programa de formació. Durant la resta de la durada del projecte, el consorci se centrarà en el desenvolupament i la impartició de cursos en línia, així com de sessions de formació presencils adaptades específicament a PIME i empresaris. Aquestes iniciatives pretenen crear el Model de Sinergia Verde, un marc integral que estarà disponible a través de la Plataforma de Recursos Educatius Oberts (REA) de Sinergia Verda.

El consorci Green Synergy es compromet a proporcionar suport, orientació i preparació integral a les PIME, microempreses, empreses familiars i empresaris existents i aspirants europeus. En dotar-los de les eines i coneixements necessaris, Green Synergy pretén capacitar aquestes empreses per afrontar amb èxit els reptes que planteja el canvi climàtic i fomentar un futur sostenible.

Els cursos es penjaran en una plataforma educativa oberta que també inclourà una comunitat virtual on els usuaris podran registrar la seva empresa i interactuar amb altres usuaris de la comunitat per intercanviar bones pràctiques i casos d’estudi i estaran disponibles en 6 idiomes.

El projecte cobreix 8 temes que van en línia amb les prioritats i objectius del programa i es centraran amb el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

Els temes que es tractaran son:

  1. Promoure la sostenibilitat i l’ecoinnovació – Capacitar l’empresari verd.
  2. Enfocament modern per al desenvolupament d’idees: ser més verds i rendibles.
  3. Gestió estratègica: Crear una visió per lluitar contra el canvi climàtic.
  4. Com penetrar al mercat: Màrqueting i Comunicació per a PIMES. Utilització dels recursos digitals disponibles.
  5. L’emprenedoria a l’ecoturisme.
  6. Entorn empresarial post-pandèmic. Adaptació a la nova era.
  7. Navegant pel marc empresarial a Europa – Crear sinergies.
  8. Eines TIC per a les PIME. Com utilitzar les tecnologies de la informació i ser més eficients energèticament.

Cadascun dels temes que es tractaran estan relacionats amb la recuperació dels negocis després de la pandèmia i la potenciació de negocis existents per expandir-se, i posarà en pràctica la necessitat de fer negocis de forma més ecològica.

Més informació: https://www.cambragirona.cat/oportunitats-a-europa/green-synergy-business/

 

Comments are closed.