21
mar
Comparteix:

El professor dESADE Alberto Gimeno recomana que els joves posin el focus en incorporar les innovacions tecnològiques a lempresa familiar

Josep Ruano (CEO de CAPSiDE) proposa la visió de lantropòleg per superar les incerteses  en el món de lempresa

 

L’empresa CAPSiDE (proveïdora de serveis gestionats al núvol) ha celebrat a la Cambra de Comerç de Girona una jornada sobre empresa familiar i innovació amb la participació d’Alberto Gimeno (professor d’ESADE) i Josep Ruano (CEO de CAPSiDE).  Gimeno va explicar que el món empresarial viu un gran procés de transformació que va simbolitzar en el pas del quadre de Las Meninas de Velazquez a la versió cubista del mateix quadre que va fer Picasso. Va parlar de la convivència intergeneracional i de la necessitat de combinar l’explotació (planificació, ordre, eficiència) amb l’exploració (oportunitat, energia, transgressió, experimentació, risc). També es va referir a la presa de decisions en funció del nivell de coneixement, que es mouen entre la intuïció i l’anàlisi. Gimeno va suggerir que els joves estan més preparats per prendre decisions analítiques i els va recomanar que posin el focus en preparar-se per la incorporació de les novetats a l’empresa familiar.

Per la seva banda, Josep Ruano, va exposar la seva visió de l’evolució empresarial i la innovació. A través dels exemples d’empreses com Kodak, els missatges SMS o els primers cotxes elèctrics va exposar que, sovint, hi ha un paràmetre definitiu que fa triomfar un producte que no sempre és el millor ni el més innovador. Va parlar de les noves dinàmiques de negoci que han sigut possibles gràcies a la democratització de la tecnologia. També va fer un repàs a les habilitats necessàries dels empresaris, com l’experimentació, la creativitat, la superació de les incerteses i, sobretot, el diàleg socràtic. “Es tracta d’un diàleg per comprendre, no per convèncer”, va reblar Ruano.

Per últim, va recomanar als empresaris que van participar la jornada que apliquin la visió de l’antropòleg per fixar-se en què fa la gent en el seu ambient per solucionar els seus reptes diaris. Va acabar amb una frase de Miquel Martí i Pol: “Tot està per fer i tot és possible”.

La jornada va acabar amb un aperitiu networking entre els empresaris assistents.

 

PODEU TROBAR FOTOS DE L’ESDEVENIMENT EN AQUEST ENLLAÇ

https://www.flickr.com/photos/cambragirona/albums/72157704161094132

 

Comments are closed.