19
mar
Comparteix:

Els representants de les empreses reflectiran la diversitat

sectorial i territorial de les comarques gironines

 

Els plens duplicaran la presència de dones

com a representants de les empreses

  

Del 2 al 7 de maig es podrà emetre el vot remotament i de forma electrònica als candidats/es de les corporacions gironines on hi ha grups en disputa (Girona i Sant Feliu), i el 8 de maig tindrà lloc la votació presencial, sempre telemàtica, als col·legis electorals situats a les seus de les pròpies cambres.

En aquest sentit, la Junta electoral ha proclamat les 3 llistes de consens, formades per persones de reconegut prestigi empresarial (5 a Girona, 2 a Palamós i 2 a Sant Feliu de Guíxols) presentades per les patronals gironines, Foeg i Pimec.

Les vocalies de les empreses de major aportació es tramitaran un cop realitzada les votacions del 8 de maig a Girona i Sant Feliu.

Es preveu que els plens de Girona i Palamós es renovaran en un 55% i que aproximadament un 30% del membres seran dones. En els plens, la presència de dones com a representants de les empreses duplica com a mínim el percentatge dels anteriors mandats.

Les constitucions dels Plens estan previstes per a mitjans de juny i escolliran els nous Comitès Executius, que són els òrgans permanents de gestió cameral, formats per president/a, vicepresidents/tes, tresorer/a i vocals. A Palamós, s’avançarà al mes de maig, en produir-se un acord previ i proclamar-se directament les candidatures, tant de sufragi com de les patronals.

 

Votacions en dos grups a Girona

Pel que fa a la Cambra de Comerç de Girona, la Junta territorial electoral gironina ha proclamat 32 candidatures vàlides per poder escollir les 30 vocalies per sufragi electoral que preveu la Llei de Cambres. Així mateix, ha establert ja com a electes a 25 d’aquests candidats/es representants dels diferents sectors econòmics gironins, i els 5 restants s’elegiran entre les empreses que competiran a 2 dels 10 grups electorals establerts. També s’han sortejat les empreses que integraran la mesa electoral per la celebració de la votació presencial prevista.

A Girona, a més dels 30 membres del ple escollits/des per sufragi al Ple cameral, que és l’òrgan de govern i representació de la Cambra, s’hi integren 15 membres més. Per una banda, hi ha 10 vocalies reservades per a les empreses de major aportació voluntària que figurin al cens cameral, i per l’altra, hi ha 5 membres que seran elegits a proposta de les organitzacions empresarials.

 

Totes les candidatures electes a Palamós

A Palamós la Junta Electoral ha proclamat les 14 candidatures de sufragi universal i els 2 candidats a proposta de la llista conjunta de les organitzacions empresarials. Al coincidir el nombre de membres a elegir amb les vocalies, totes les candidatures ja es consideren electes.  Per tant, només restarà pendent l’elecció de les empreses de major aportació voluntària, 4 en total, i que ja han presentat candidatures. S’espera la seva proclamació des de la Junta Electoral a principis d’abril. Un cop finalitzat aquest procediment, es preveu que en termini d’un mes es constitueixi el nou Ple de 20 membres.

 

A Sant Feliu aniran a les urnes les empreses del grup 1

Pel que fa a la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Sant Feliu de Guíxols, la Junta electoral gironina ha donat validesa i proclamat automàticament com a electes 12 de les 13 candidatures úniques al procés de renovació per part dels diferents sectors econòmics dels set municipis de la demarcació. Per tant, només hauran d’anar a les urnes les empreses enquadrades en el grup 1 d’activitat, que engloba indústries extractives i energètiques,  tèxtils, paper i arts gràfiques, químiques, producció de metalls, maquinària i equips, i les del material de transport.  Respecte als membres del nou ple cameral, també s’ha donat llum verd i proclamat com a electes les dues persones consensuades i presentades per les patronals gironines. D’aquesta manera, ja es prefiguren 14 dels 19 representants que tindrà el futur plenari. Quatre de les dotze empreses ja proclamades són noves respecte al plenari anterior. Altres vuit, per ara, repetiran en espera que es dirimeixi la més votada al grup 1, encara que la composició del ple serà més reduïda que l’actual, i quedarà per sota de la vintena de membres, 19 sumant-hi l’entrada pendent de quatre empreses que es postularan entre les de major aportació econòmica voluntària.

Comments are closed.