25
abr
Comparteix:

Representants de les organitzacions professionals del món de l’alimentació de les comarques gironines van mantenir una reunió amb una representació de la Chambre de Métiers et de l’Artisanat dels Pyrénées-Orientales a Rivesaltes.

Durant la trobada es va parlar de reforçar la col·laboració entre la Chambre de Métiers et de l’Artisanat dels Pyrénées-Orientales a Rivesaltes i la Cambra de Comerç de Girona amb l’objectiu de la millora de l’artesanat i la competitivitat empresarial a la regió transfronterera de Catalunya Nord i Sud. A través de quatre eixos d’acció, aquesta col·laboració busca abordar les necessitats i problemàtiques comunes a què s’enfronten les empreses de l’Espai Català Transfronterer. En primer lloc, es treballa en el desenvolupament de mesures d’estalvi d’aigua per a les petites empreses artesanals, amb l’objectiu de beneficiar tant el medi ambient com les finances de les empreses. En segon lloc, es pretén impulsar la cohesió entre Catalunya Nord i Sud mitjançant el registre d’una marca Catalana amb una perspectiva ecològica, reconeixent el compromís amb la sostenibilitat com a factor de confiança pels clients. El tercer eix d’acció consisteix en l’organització d’una fira de l’artesania transfronterera combinada amb formacions professionals, amb l’objectiu de reforçar la cooperació entre empreses i professionals. Finalment, es promou la gastronomia catalana i la promoció dels productes regionals.

Van assistir a la trobada Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona; Robert Bassols, president de la Chambre de Métiers et de l’Artisanat dels Pyrénées-Orientales; Patrick Pardo, vicepresident de la CMA66; Jérôme Montes, director de la CMA66; Antoni Vilà, president del Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines (Girona); Cristina Masgrau, gerent del Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines (Girona), Àngel Segarra, gerent del Gremi de Flequers de comarques gironines (Girona); Toni Noguera, president del Gremi de Pastissers de la província de Girona; Raül Quadras, subdirector de l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona; Maria Gràcia Martínez, secretària de l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona; Lluís Periáñez, director institucional de Transgourmet Ibérica; Eduard Torrent, director de la Cambra de Comerç de Girona, i David Coromina, responsable de l’àrea de Desenvolupament Empresarial de la Cambra de Comerç de Girona.

0 No hi ha comentaris

Comments are closed.