26
abr

La Cambra de Comerç de Girona continua impulsant l’exportació a través del Pla d’Acció Internacional, que preveu diagnosis del potencial exportador de les empreses que encara no estan internacionalitzades i plans de promoció per a les que venen a l’estranger menys del 20% de la seva facturació. En tots dos casos es tracta de plans fortament subvencionats pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat (ACCIO) que tenen un nombre de places limitat a una quinzena de participants a les comarques gironines.comerç exterior

La Diagnosi del potencial d’exportació (amb un cost de 700 euros però que surt gratuïta a l’empresa) analitza el model de negoci i recomana una estratègia adaptada a cada firma.

El pla Empresa Exporta, que consta de dues fases, analitza el producte i servei més adient i defineix un pla de promoció internacional amb accions per introduir-se als mercats més adients. El preu de la primera fase és de 1.300 euros, dels quals el Departament d’Empresa i Ocupació subvenciona 1.000 euros. La segona fase d’Empresa Exporta, que s’ocupa de les necessitats d’adaptació i homologació i d’una estratègia de promoció per a cada país, és totalment gratuïta.

En els darrers tres anys (des del 2013 al 2015) 40 empreses gironines han participat en els programes d’iniciació a l’exportació i han aconseguit consolidar les vendes als mercats exteriors.

Les empreses interessades en participar en aquest programa ja s’estan posant en contacte amb l’àrea de Comerç Exterior de la Cambra, que seleccionarà les que més s’adaptin als requeriments de la convocatòria.

 

RESUM DELS PROGRAMES DEL PLA D’ACCIÓ INTERNACIONAL

 

1-DIAGNOSI DEL POTENCIAL D’INTERNACIONALITZACIÓ

OBJECTIUS:

Vols començar a exportar i vols saber si estàs preparat per abordar el projecte de la internacionalització tant a nivell empresarial com de producte o servei?

T’ajudem a analitzar el model de negoci tenint com a referència el mercat nacional, identificant possibles debilitats i fortaleses, amenaces i oportunitats i arribant a unes recomanacions finals d’estratègies a seguir encaminades a reforçar la posició de l’empresa en la seva internacionalització.

DURADA: 4 setmanes

PREU final: 0€ (Cost del programa: 700€. Dels quals el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya aporta la quantitat 600€ i la Cambra de Comerç de Girona 100€)

2- EMPRESA EXPORTA

Ets una empresa i no has exportat mai o ho fas ocasionalment i exportes menys del 20% de la teva facturació? Vols augmentar vendes i disminuir riscos? T’oferim els programes d’iniciació a l’exportació:

 

EMPRESA EXPORTA FASE I

Pla de promoció internacional

OBJECTIUS:

T’ajudem a analitzar amb quin producte o servei és més adient sortir a l’exterior i a seleccionar i prioritzar els mercats potencials, definint un pla de promoció internacional amb les accions a dur a terme per introduir-se als mercats detectats.

DURADA: 3 mesos

PREU a pagar per l’empresa: 300€ + IVA*

Cost del programa: 1.300€ + IVA. Dels quals el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya aporta la quantitat de 1.000€

*IVA dels 1.300€ = 273€ que són deduïbles per l’empresa

 

EMPRESA EXPORTA FASE II

Test de mercat

OBJECTIUS:

Identifiquem in situ les possibilitats del producte o servei al país triat per l’empresa, els canals de comercialització, les necessitats d’homologació o adaptació i altres informacions rellevants per ajudar a l’empresa a fer una estratègia de promoció a aquest mercat i introduir-s’hi amb les millors garanties d’èxit.

DURADA: 2 mesos

PREU a pagar per l’empresa: 0€ + IVA*

Cost del programa: 900€ + IVA. Dels quals el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya aporta la quantitat 900€

*IVA dels 900€ = 189€ que són deduïbles per l’empresa

 

Per a més informació poden contactar amb:

 Maribel Martínez

Telf. 972418517

Email: mmartinez@cambragirona.org

 

Alèxia Vàsquez

Tel. 972418515

Email: avasquez@cambragirona.org

Comments are closed.