04
mai

La Cambra de Comerç de Girona ha presentat a un grup restringit d’empresaris gironins les oportunitats econòmiques del mercat de l’Àfrica Occidental. El Sr. Dani Vives, consultor expert en aquests territoris, i Míriam Marcó, experta en banca transnacional de Caixa Bank van ser els ponents de la jornada.

Marcó va explicar que Caixa Bank posa a disposició de les empreses gironines les seves diverses delegacions i aliances estratègiques amb bancs del territori. Ofereixen assessorament, finançament i serveis bancaris a Marroc, Camerun, Ghana, Guinea Equatorial, Mauritània i Senegal. Marcó va anunciar també la propera obertura d’una oficina de representació a Algèria.

Eduard Torrent, cap de l’àrea de Comerç Exterior de la Cambra de Girona, va destacar la gran aposta de les cambres pel mercat africà, ja que al llarg d’aquest any s’hi organitzen una vintena de missions per aconseguir exportacions, uns viatges als quals tenen accés les empreses gironines.

IMG_7165Dani Vives va desgranar els motius que fan de l’Àfrica Occidental un mercat de futur i de present. Consta de 17 països i té una població total de 340 milions (amb una edat mitjana de 19 anys) i una superfície de 6.400.000 Km2. La majoria de països son francòfons amb algunes excepcions (Ghana, Nigèria, etc.). Té un creixement econòmic vigorós (d’entre el 6% i el 8%) i un consum per càpita a l’alça en tots els països de la regió. Entre els seus punts a favor hi ha una creixent estabilitat política i econòmica. Els costos logístics son relativament baixos i, conseqüentment, les empreses de casa nostra tenen un avantatge competitiu respecte a altres empreses europees per simple proximitat. Les barreres (aranzels o permisos) a la importació de productes estrangers no són importants i això facilita les operacions.  Dani Vives va explicar que a l’Àfrica Occidental hi ha bones oportunitats per a les empreses gironines en obres públiques, obres privades, bens de consum, sector agroalimentari, materials industrials i turisme.

 

Comments are closed.