21
abr

 

IMG_7159Una delegació del departament de Canelones, una important jurisdicció d’Uruguai que envolta i abasteix la capital (Montevideo) va mantenir ahir una reunió de treball amb representants de la Cambra de Comerç de Girona. El president de la Cambra, Domènec Espadalé, i el vicepresident de l’entitat, Joaquim Caula, així com el representant d’ACCIÓ, Ferran Rodero, formaven part de la delegació gironina reunida a la Cambra.

Els representants d’Uruguai van acordar obrir vies de relació comercial en el sector agroalimentari, la gastronomia, el turisme, la viticultura i els cereals. Així mateix, s’han trobar interessos comuns el els àmbits dels residus i l’energia. Els representants de la regió de Canelones, que té més de mig milió d’habitants, van explicar que fa anys que desenvolupen relacions exteriors a través d’una agència de desenvolupament público-privada. El seu territori és molt diversificat i concentra una gran part de la producció agrícola del país. Julio Filippini, director de l’Agència de Promoció a la Inversió, va explicar que Uruguai és un país que “ofereix seguretat jurídica, estabilitat política i professionals ben formats”. Les dues delegacions van acordar intentar atreure empresaris gironins a la missió empresarial programada per la Cambra el mes de novembre d’aquest any al seu país. A més, ambdues delegacions estan convençudes que es pot incrementar la relació comercial amb els dos territoris. L’any 2015 es va exportar a Uruguai des de Girona per valor de 6,3 milions d’euros. El país ocupa la posició número 62 en el rànquing exportador de Girona. Per contra, es va importar per valor d’1,056 milions d’euros. Els principals productes exportats des de Girona a Uruguai són carns, mecànica, manufactures de fundició i plàstics.

La delegació d’Uruguai estava formada per la Cònsol General d’Uruguai a Barcelona, Sra. Noelia Martínez Franchi; l’intentendent (alcalde) de Canelones, Sr. Yamandú Orsi; el  director General de l’Agència de Promoció a la  Inversió, el  Sr. Julio Filippini, i els responsables de Cooperació i Relacions Internacionals, els Srs. Igor Santander i Martín Mercado.

La delegació uruguaiana es va reunir posteriorment amb representants de la patronal i amb el Delegat del Govern de la Generalitat a Girona, el Sr. Eudald Casadesús.

Comments are closed.