20
abr

 

El nou Conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha exposat al comitè executiu de la Cambra de Comerç de Girona el camí previst per a l’aprovació de la nova Llei de Cambres catalanes dins aquesta nova legislatura i que ha de concretar les funcions i potencialitats d’aquestes entitats per ajudar a impulsar l’economia del país. Així mateix, s’ha referit al futur procés electoral per escollir el nou ple cameral que representi el pes del diversos sectors econòmics de la demarcació.e

La trobada amb el comitè executiu de la Cambra de Comerç de Girona ha servit per fer un repàs al procés de reorganització i adaptació de l’entitat a la situació post decret govern Zapatero, que mantenia la representació del conjunt d’empreses a la Cambra, però eliminant les quotes obligatòries, i que ha comportat una llarga i costosa adaptació estructural i de funcions a la corporació.

Els empresaris gironins han refermat el seu compromís amb el creixement de la institució, així com en la necessitat d’impulsar iniciatives orientades a la millora econòmica i a donar suport al procés que viu Catalunya per sortir de l’ofegament financer que actualment pateix.

També s’ha comentat l’evolució del conveni signat entre la Generalitat i la cambra gironina a través del Consell de Cambres de Catalunya i que permet desenvolupar diverses tasques que es van potenciant any darrera any:

  • El pla d’internacionalització, PAI, que permetrà a les empreses exportadores gironines realitzar 30 missions empresarials i arribar a prop de 45 passos mitjançant les oficines comercials de Catalunya al món.
  • La potenciació de l’oficina de gestió empresarial (OGE) mitjançant el creixement en la realització dels tràmits digitals que faciliten tot el procés administratiu per les companyies.
  • L’impuls de diverses noves línies de millora industrial al territori.
  • L’ampliació del treball conjunt per potenciar les destinacions de turisme familiar i, de retruc, els establiments turístics de cada municipi.
  • La diversificació del suport a la formació professional incidint especialment en la formació dual.

El conseller i la Cambra de Girona han coincidit en l’interès comú de centrar-se en actuacions molt pràctiques per a les empreses del territori i en benefici de l’economia gironina. Així mateix, en la complicitat del treball conjunt de les tres cambres de comerç gironines en aquestes principals línies estratègiques.

Finalment, s’ha aprofitat la reunió per fer un repàs dels projectes amb finançament europeu en els quals la Cambra està treballant actualment: Erasmus per a Emprenedors o Garantia Juvenil. També sobre els projectes camerals que estan pendents de resolució, com els programes Poctefa, Innocamaras i Pimestic. L’objectiu és poder sumar fons propis als de la Generalitat i que es puguin afegir als europeus per enfortir aquestes línies de treball en benefici de les petites i mitjanes empreses gironines.

Comments are closed.