11
abr

L’ambaixador de la India, senyor Vikram Misri, s’ha reunit  a la Cambra de Comerç de Girona amb empresaris i directius de diversos sectors econòmics de les comarques gironines.

El principal objectiu de la visita ha estat de trobar formules per incrementar el volum de negoci amb les empreses hindús, doncs les dades d’operacions comercials representen una xifra encara poc important del total d’exportacions i importacions del total de l’economia gironina, propera al 1%.

Cal significar que reduïdadurant l’any 2015 els productes exportats han augmentat un 30%, fet que també es referma amb l’augment en l’emissió de certificats d’origen emesos per aquest país.

Per partides d’exportació les principals son d’aparells mecànics, productes plàstics i químics i fibres sintètiques. Quan a les importacions es tracta de productes tèxtils, materials de ferro i acer i derivats de peix.

Durant la trobada s’ha plantejat la possibilitat de fer conèixer amb més detall les potencialitats gastronòmiques de les nostres comarques en un mercat tant important i global. S’ha previst treballar en la possibilitat d’organitzar missions directes o inverses centrades en la gastronomia i en els productes Girona Excel·lent, lligats als restauradors gironins més destacats, així com en la diversitat del ventall de productes agroalimentaris que pot oferir la nostra economia.

En aquest sentit, l’Ambaixada s’ha ofert per estudiar formules per facilitar la tramitació administrativa i reglamentaria per l’entrada de productes gironins.

A la reunió hi han assistit el president, vice president i director de la Cambra, senyors Domènec Espadalé, Joaquim Caula i Eduard Torrent, i el director del departamento comercial i econòmic de l’Ambaixada a Madrid, senyor Balasubramanian, així com la tècnica cameral senyora Maribel Martinez, especialista en mercats asiàtics.

0 No hi ha comentaris

Comments are closed.