19
jul
Comparteix:

L’encara President de la Diputació de Girona, Pere Vila, que en els propers dies assumirà la Delegació Territorial de la Generalitat a Girona, ha participat avui al Cercle d’Infraestructures de la Cambra de Comerç de Girona i ha instat als ajuntaments a “assumir un punt de risc” i a “fer més inversió pública”. Vila creu que en els darrers anys ja hi ha molts ajuntaments sanejats que necessiten encara nous projectes i noves inversions per avançar.

Vila ha vet balanç dels seus 3 anys a la presidència de la Diputació de Girona en l’aspecte econòmic i d’infraestructures. També ha elogiat el paper de la Cambra com a pionera en l’exportació.

El President de la Diputació ha definit com “una disbauxa” que cada municipi volgués tenir el seu propi polígon, una situació que ara cal corregir mancomunant serveis, tot i que ha admès que aquesta futura reordenació “requereix una inversió titànica”.

En els darrers tres anys, la Diputació ha doblat el fons de cooperació municipal, que ara ascendeix a 19 milions d’euros.  Vila ha dit que cal continuar promocionant l’aeroport, reduir les taxes per captar més vols i construir l’estació del TAV.

Pel que fa al turisme, Vila ha dit: “Venim d’un mes de juny pèssim i les reserves de juliol i agost no són per tirar coets”.

Pere Macias, president del Cercle d’Infraestructures, ha donat la raó a Vila en la necessitat d’una més gran col·laboració entre municipis i també entre el sector públic i privat.

Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona, ha explicat que la corporació treballa en una racionalització dels polígons des de fa temps. Espadalé també s’ha referit al Parc Científic i Tecnològic de la UdG per recordar que, malgrat el deute pendent i la situació de liquidació, ara mateix és rendible i està pràcticament a la màxima capacitat.

Comments are closed.