06
oct
Comparteix:

 

El Ple de la Cambra de Comerç de Girona ha aprovat avui en sessió plenària ordinària deixar de ser membre de la Fundació Princesa de Girona. La Cambra creu que el monarca espanyol hauria d’assumir un paper de moderador en el conflicte i treballar per l’entesa i la concòrdia de tots els espanyols. La Cambra també ha trobat a faltar en el discurs del passat dimecres del rei Felip VI un inequívoc posicionament de la corona espanyola per condemnar la violència policial indiscriminada soferta per ciutadans indefensos a escoles d’ensenyament i d’altres centres on es realitzava el referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

La Corona ha tancat els ulls davant d’actuacions policials desproporcionades que han estat repudiades arreu del món, injustificables en un país democràtic, i que no encaixen amb els valors de la Fundació Princesa de Girona, que té entre els seus principis fundacionals la promoció de la convivència i la solidaritat entre els joves.

L’any 2009 la corporació va decidir donar suport a la creació d’aquesta fundació com a pont de diàleg i de treball entre les comarques gironines i la Corona, i teníem el convenciment que podria ser una eina útil. Així es va treballar inicialment: en favor de l’emprenedoria, la formació i el suport als nostres joves.

Ara, per dignitat, la Cambra ha decidit abandonar aquesta fundació.

Des de la Cambra creiem que no s’ha de menystenir l’eina de la mediació en uns moments tant complicats i convulsos com els que viu Catalunya i l’Estat espanyol. Emplacem la Corona a reflexionar i a exercir aquest paper o a buscar les persones o entitats que puguin portar-lo a terme. Cal obrir immediatament una via cap al diàleg, que sempre ha estat una senya d’identitat del tarannà dels gironins i els catalans.

Comments are closed.