16
nov
Comparteix:

La Cambra de Comerç de Girona participa al programa  45+, que ha posat en marxa les cambres de l’Estat per millorar les oportunitats laborals als més grans de 45 anys. L’objectiu és treballar al costat de les persones d’entre 45 i 60 anys que busquen feina per millorar les seves oportunitats d’inserció laboral, millorant les seves habilitats i  competències en l’àmbit digital. El programa està cofinançat pel Fons Social Europeu i és executat per la Cambra de Comerç de Girona. Ja hi ha formacions en marxa a Girona, Caldes de Malavella, Salt, i properament s’aniran incorporant altres poblacions com Sarrià de Ter i Figueres, de tal manera que s’asseguri una àmplia cobertura a les comarques gironines.

Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona, assegura que moltes persones en atur “es troben amb un mur digital que impedeix que es puguin reincorporar al mercat laboral, per això la Cambra les vol ajudar a reciclar-se donant-los uns coneixements tecnològics adaptats a les seves necessitats”.

 

Acompanyament personalitzat

Un equip de professionals, especialitzats en ocupació i formació, s’encarreguen de l’acompanyament actiu al llarg de tot el programa de les persones que hi participin.

D’entrada, l’orientador cameral tracta de conèixer a través d’una entrevista personal el perfil de qualificació  professional, formació i habilitats de cada participant. En aquesta anàlisi s’aprofundeix especialment en el nivell de competències digitals, un coneixement bàsic i imprescindible que avui pot ajudar decisivament a entrar en el mercat laboral.

És per això que el programa ofereix  formació en competències digitals ajustades a diferents perfils laborals, nivells de capacitació i competències.

Al final del procés, es fa una anàlisi dels aprenentatges per valorar l’aprofitament del curs i se’ls ofereix un títol de capacitació tecnològica que poden incloure en el seu currículum.

El Pla formatiu de les competències digitals inclou els següents àmbits:

-Alfabetització digital, amb la recerca de la informació digital, organització i emmagatzematge.

-Comunicació i col·laboració, compartint recursos per crear posteriorment continguts digitals.

-Creació de continguts digitals, tenint en compte principis de programació informàtica, creació de continguts digitals.

-Seguretat, utilitzant la tecnologia i la informació digital per l’elaboració de dades de manera segura.

-Resolució de problemes, segons les necessitats tecnològiques de cada perfil.

Comments are closed.