29
feb
Comparteix:

La Fira IMPULSA, la Fira del canvi energètic, on la Cambra de Girona té un estand de la seva Oficina de Transició Energètica, neix de la necessitat d’ordenar els conceptes de transició energètica i posar en coneixement del teixit productiu i del públic general de totes les opcions que tenen disponibles per tal d’aconseguir la tant necessària transició energètica.

Aquesta fira està organitzada per l’Ajuntament de FigueresInstitut Català d’Energia (Generalitat de Catalunya)Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, amb el suport de la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Girona, PIMEC, ADICAE, Gremi d’instal·ladors de Girona i el gremi de promotors i constructors de Girona.

La Fira està dedicada als professionals els dies 29 de febrer i 1 de març, i el 2 i 3 de març, al públic en general, amb entrada gratuïta.

En aquest marc la fira Impulsa, la Fira del canvi energètic del 2024 es marca els objectius molt concrets, on la població i el teixit productiu pugui coneixer totes les opcions que tenen en les següents temàtiques:

 • Energies renovables:
  • Posar sobre la taula tots els tipus d’energia renovables que tenim actualment: geotèrmia, biogàs, biomassa, fotovoltaica, eòlica, hidroelèctrica, mareomotriu… conèixer i entendre cadascuna de les tipologies d’energia que podem implementar a nivell particular, empresarialment i com per part de l’administració pública pot ajudar a la població en general a entendre i acceptar aquestes energies.
 • Eficiència energètica:
  • Ens trobem en un moment de crisis climàtica on el malbaratament energètic es inviable, no podem fer la transició energètica sense disminuir la nostra despesa energètica, en aquest sentit, els aïllants, cobertores, electrodomèstics, etc. són vitals per aconseguir que arribem a assolir els objectius del 2030, a més d’estalviar en les nostres factures energètiques i fer un consum responsable..
 • Mobilitat sostenible:
  • Les ciutats i els entorns rurals cada cop estan més massificats ja sigui per la concentració poblacional a les àrees metropolitanes com per gaudir dels moments lliures en entorns naturals. En aquest sentit hem de fer les ciutats més resilients al canvi climàtic transicionant de vehicle privat al transport públic i el transport alternatiu verd (patinets, motos elèctriques..) i la progressiva transformació de la flota automobilística de motors de combustió de carburants fòssils a motors més eficients, elèctrics, híbrids o d’hidrogen.
  • La Fira compta amb una 10 organismes col·laboradors (Diputació de Girona, Cambra de Comerç de Girona, PIMEC Girona, ADICAE, FEGICAT (Federació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya, FISERSA, API Girona, Gremi d’Instal·ladors de Girona, Gremi de promotors i constructors de Girona i Col·legi d’Administradors de Finques de Girona) i una quarantena d’expositors.

Trobareu més informació a: https://www.figueres.cat/firaimpulsa

0 No hi ha comentaris

Comments are closed.