15
mar
Comparteix:

Gemma Gelpí i Pallarols, de 25 anys, competirà amb els altres 16 joves finalistes de diferents punts de l’Estat pel Premi Ambaixadora de l’Any a la final nacional que es celebrarà a la seu de la Cámara de España a Madrid.

El guanyador de la final nacional obtindrà un premi consistent en un “xec formació” valorat en 1.000 euros.

 

 

La Cambra de Comerç de Girona, la Fundació Bertelsmann i LIDL Supermercats, amb el suport del Fons Social Europeu, han triat a Gemma Gelpí Pallarols, una jove estudiant de FP Dual a l’institut Montilivi i que treballa en l’actualitat a la Cambra de Comerç de Girona, Ambaixadora de l’Any a Girona pel seu compromís i implicació en la difusió entre altres joves com ella dels beneficis i alta ocupabilitat d’aquesta modalitat formativa.

En un acte organitzat a la Cambra de Comerç de Girona, la xarxa Somos FP Dual ha posat en valor la participació de tots els ambaixadors a la xarxa i, especialment, dels tres finalistes que han contribuït de forma més activa durant el 2023 a la promoció i difusió de la Formació Professional Dual.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar que aquests ambaixadors comptin amb un al·licient que els animi a involucrar-se encara més en els diferents actes que organitza la xarxa i, en definitiva, reconèixer la seva tasca als ambaixadors que han contribuït en major mesura a la difusió d’aquesta modalitat formativa.

Per a l’elecció dels finalistes, els mèrits que s’han valorat són l’assistència a esdeveniments presencials o en línia, creació de contingut audiovisual, publicacions en xarxes socials i incorporació de nous membres a la xarxa.

Amb aquest criteri, la cambra ha nomenat guanyadora i Ambaixadora de l’Any a Girona a Gemma Gelpí Pallarols, que representarà al seu territori a la final nacional, mentre que Iker Currás i Tadeo i Emma Casals i Cordones, han estat triats com a primer i segon finalista respectivament, per la seva destacada implicació en les activitats de la Xarxa i la seva contribució a la lluita contra els estigmes de la societat sobre aquesta modalitat formativa.

La final nacional es durà a terme a la Cámara de España i en l’acte s’escollirà al guanyador del Premi Ambaixador de l’Any 2023, entre els 17 finalistes de cada territori en el qual està present el projecte, que rebrà un “xec formació” per valor de 1.000 euros. El segon i tercer classificats rebran 850 i 600 euros, respectivament.

El guanyador, i el segon i tercer premi, seran seleccionats segons criteris qualitatius que valorarà un jurat professional, a més d’una part del vot que sorgirà d’entre els mateixos finalistes, sempre sense votar-se a un mateix, per garantir la suficient equitat entre les diferents demarcacions camerals.

Somos FP Dual
Fundada el 2018, la xarxa d’ambaixadors Som FP Dual està formada per joves estudiants o exestudiants d’FP Dual que dediquen part del seu temps lliure a informar i animar a altres estudiants com ells a decidir-se per aquesta modalitat formativa que compta amb una alta ocupabilitat (70-100%). A través de xerrades, esdeveniments, aparicions als mitjans de comunicació i les xarxes socials, aquests joves compromesos comparteixen la seva experiència amb estudiants de tota Espanya.

Si vols sol·licitar una entrevista amb l’Ambaixadora de l’Any a Girona i/o els altres dos finalistes o un/a representant de les organitzacions que impulsen la xarxa Som FP Dual, pots contactar amb: Cristina Cots 972 418511ccots@cambragirona.org Mireia Giol 972 4185 09 mgiol@cambragirona.org

Sobre Fundació Bertelsmann: A la Fundació Bertelsmann, centrem els nostres esforços, des de fa 25 anys, a promoure canvis socials positius a Espanya. Sota el lema “Per l’ocupació juvenil”, apostem per desenvolupar iniciatives i eines, com la Formació Professional Dual i l’Orientació Professional i Acadèmica, que contribueixin a afavorir l’accés dels joves al mercat laboral, centrant-nos en la transició escola-ocupació. A més, promovem el diàleg públic amb l’elaboració d’estudis i debats entorn d’aquestes iniciatives.

 

Sobre Lidl: Lidl és una cadena de distribució alimentària amb presència des de fa més de 25 anys a Espanya, on gràcies a la creixent confiança dels seus clients ja és el tercer operador del sector per quota de mercat. Avui en dia, compta amb una xarxa de més de 630 botigues i 11 plataformes logístiques i amb una plantilla de més de 17.000 empleats. Lidl també treballa estretament amb uns 850 proveïdors nacionals als quals compra producte per valor de 5.200 M€ anuals, exportant més de la meitat. Lidl Supermercats és la filial a Espanya de la alemanya Lidl Stiftung, companyia integrada al seu torn en el Grup Schwarz, quart operador mundial en l’àmbit de la distribució alimentària. Actualment, Lidl com a grup és la cadena de supermercats líder a Europa i està present en una trentena de països en el món, amb una estructura de prop de 11.550 establiments i més de 200 centres logístics, i amb una plantilla de més de 341.000 persones.

Quant a la Cámara de Comercio de España, és una corporació de dret públic amb l’objectiu de representar, promoure i defensar l’interès general de les empreses espanyoles. Coordina i representa la xarxa de Càmeres de Comerç territorials i té encomanada per llei la funció d’òrgan consultiu de les administracions públiques i l’impuls de la Formació Professional Dual a Espanya.

0 No hi ha comentaris

Comments are closed.