13
mai
Comparteix:

El suport virtual ha permès contactes amb països que no han baixat la demanda per la Covid i necessiten nous proveïdors.

Set empreses gironines han realitzat, gràcies a la Cambra de Comerç de Girona, diverses  trobades virtuals individuals amb especialistes en els mercats de l’Àfrica Occidental. Els tècnics camerals els van explicar que la situació en alguns països africans (Costa d’Ivori, Senegal, Ghana, Camerun…) ofereix moltes oportunitats a diversos sectors empresarials on encara arriben molt poc les exportacions gironines. El fet que, tant a Costa d’Ivori com al Senegal, els negocis segueixin oberts, o que, al Camerun, els bars i restaurants hagin seguit funcionant als vespres ha fet que la demanda no hagi baixat en la mateixa mesura que ho ha fet a molts països occidentals.

D’altra banda, i degut a que alguns dels proveïdors habituals els estan fallant (països europeus amb molta indústria tancada no poden donar resposta a les comandes que els arriben), cada vegada hi ha més empreses africanes buscant nous proveïdors. Les empreses participants a les trobades virtuals estan actualment en disposició de vendre els seus productes al continent, en un moment en que es poden establir nous llaços comercials de futur que poden arribar a mantenir se passats aquests delicats moments.

Entre les empreses gironines hi havia sectors molts diversos: aparells, estris d’hostaleria, embotits, formatges, aigua mineral, maquinària per a l’alimentació i filats.

Comments are closed.