18
mai
Comparteix:

La Cambra de Comerç de Girona ha mantingut videoconferències amb els màxims representants dels consells comarcals del Gironès i l’Alt Empordà per tal de buscar complicitats i sinergies amb la iniciativa cameral #QueCapEmpresaTanqui, que assessora els empresaris per buscar alternatives i evitar tancaments. La iniciativa compartida pel conjunt de cambres catalanes també té com a objectiu impulsar i alinear al territori les accions de suport al teixit productiu davant els efectes de la COVID-19. En els propers dies, s’establiran contactes entre les cambres gironines i la resta de consells comarcals.

Durant les reunions, Cambra i Consells Comarcals s’han compromès a intensificar el diàleg per coordinar les accions en favor del teixit empresarial d’aquestes comarques. La corporació gironina ha explicat el paquet de mesures del programa #QueCapEmpresaTanqui, que inclou una resposta qualificada i personalitzada a les inquietuds de les empreses en els temes més crítics, entre els  que destaquen els problemes de liquiditat, de gestió del personal, de seguretat sanitària, de posicionament de mercat o d’adaptació a noves normatives, entre altres.  El president de la Cambra de Girona, Jaume Fàbrega, ha explicat que hi ha preocupació pel futur de les prop de 11 mil empreses de les comarques gironines que fins al moment han demanat algun tipus d’ERTOS.  “La prova pilot d’aquest assessorament cameral a les empreses en risc ha tingut una molt bona acollida, perquè els empresaris valoren molt de trobar un interlocutor proper, fiable i independent que els parla amb el seu mateix llenguatge. Això ens permetrà ajudar molta gent i cartografiar la crisi per sectors, territoris i preocupacions específiques. També ens facilitarà reclamar polítiques públiques de suport molt concretes”. La col·laboració amb l’associació aGOe, integrada per professionals experimentats que volen oferir desinteressadament els seus coneixements, és essencial per assessorar d’una manera propera. La Cambra ha creat al seu web un qüestionari específic per recollir la problemàtica de cada empresa, a partir del qual els serveis tècnics ofereixen suport qualificat.

El vicepresident de la Cambra, Jaume Guàrdia, ha exposat les línies de suport sectorial que s’ofereixen a les empreses en més risc. “Intentarem que no es desaprofiti cap ajut o subvenció nacional, estatal o europea que pugui arribar a les empreses gironines”.

El president del Consell Comarcal del Gironès, Quim Roca, ha explicat que estan convençuts que la crisi actual demana unir esforços i buscar sinergies entre tots els agents socials i que treballaran conjuntament amb les Cambres. En la reunió amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, la seva presidenta, Sònia Martínez, ha afirmat que col·laboraran amb les Cambres en aquest suport vital a autònoms i pimes. Els Consells Comarcals han coincidit en la necessitat de compartir les dades que s’obtinguin de la campanya per integrar les als plans de recuperació econòmica comarcal que estan preparant.

El conseller comarcal de promoció econòmica del Gironès, Toni Vidal, i el vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Josep Maria Bernils, i la delegada comarcal de la Cambra de Girona, Gemma Coll, coordinen els seus equips tècnics per aprofitar l’assessorament i possibles ajuts camerals per tal de fer-los arribar als establiments dels seus municipis.

Comments are closed.