02
ago
Comparteix:

-Els joves han realitzat un simulacre de làmbit laboral elaborant plataformes  per a un diari, una pizzeria, un equip esportiu i una immobiliària

-Els nous programadors ja estan realitzant processos de selecció de personal a empreses que reclamaven els seus perfils

La Cambra de Comerç ha portat a terme un curs de programadors júniors que ha permès cobrir una demanda de professionals de perfil tecnològic detectada a l’estudi de necessitats empresarials que anualment realitza la corporació gironina. Tenint en compte les demandes laborals amb moltes dificultats de ser cobertes en l’àmbit tecnològic a la zona de Girona, s’ha desenvolupat el projecte en PHP, perquè és un tipus de programació molt sol·licitat en aquesta zona geogràfica. El perfil dels joves inscrits va des dels que vénen del mateix àmbit tecnològic i que volen millorar el seu perfil professional fins a d’altres professionals que volen reorientar o afegir nous coneixements. Tots passen per un simulacre d’àmbit laboral durant la formació. Un cop superada la formació, impartida per tècnics de la Fundación Esplai, aquests programadors júniors ja tenen entrevistes laborals concertades amb diferents empreses per participar en processos de selecció de personal. Degut a la bona recepció de la convocatòria, la Cambra de Girona ja ha programat un nou curs per aquesta tardor.

La Cambra participa activament en accions per pal·liar l’atur juvenil a través dels cursos PICE-Garantia Juvenil. A més dels de programació PHP, la Cambra impulsa cursos de pilots de drons, permís de camió C, monitors de lleure, atenció al client, auxiliar d’estètica, jardineria, entre d’altres.

La formació en programació PHP, que es va iniciar l’11 de juny i ha finalitzat el 2 d’agost, ha constat de 185 hores. Els joves es van dividir en 4 grups que van desenvolupar els següents projectes:

1 – Un diari local.

Aquesta plataforma te una part privada accessible mitjançant usuari i password, amb dos nivells d’accés: Administrador i periodista.

La plataforma disposa també d’una secció pública on es poden veure les notícies mes importants (portada) i navegar per les seccions i les diferents regions. Cada noticia disposarà d’una plana de detall per veure tota la notícia.

2- Una immobiliària. 

Aquesta plataforma te una part privada accessible mitjançant usuari i password, amb dos nivells d’accés: Administrador i agents immobiliari.

La plataforma disposa també d’una secció pública on es podran veure els immobles disponibles, en vista de llistat i de mapa. La web oferirà un cercador d’immobles per una sèrie de camps: tipus, zona, habitacions, etc…

 3-Una pizzeria.

Aquesta plataforma te una part privada accessible mitjançant usuari i password, amb dos nivells d’accés: Administrador i franquícia.

La plataforma disposa també d’una secció pública on prèvia selecció de la zona, s’accedeix al catàleg de pizzes. Es pot demanar una o varies pizzes en un encàrrec i facilitar unes dades bàsiques. Per a cada pizza es poden configurar una sèrie de paràmetres: mida, tipus de massa, etc.

4- Un equip esportiu

Aquesta plataforma te una part privada accessible mitjançant usuari i password, amb dos nivells d’accés: Administrador i jugador

La plataforma disposa també d’una secció pública on es pot visualitzar la informació de l’equip, la plantilla i el calendari de partits.

Comments are closed.