02
abr
Comparteix:

En el marc de l’activa participació de les empreses gironines per pal·liar els efectes del Covid-19 i recollint la petició del doctor Ramon Brugada amb el suport tècnic de Girona Fibra, la Cambra de Comerç de Girona i l’associació AENTEG (Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de les comarques de Girona) impulsen una iniciativa solidària per tal que la tecnologia alleugereixi les estrictes mesures d’aïllament dels malalts de coronavirus ingressats als hospitals Josep Trueta i Santa Caterina. Als símptomes de la malaltia s’hi afegeix l’angoixa que crea en malalts i familiars la manca de contacte, ja que el tractament es realitza en un estricte règim de prohibició de visites i acompanyants. És en aquests difícils moments, i amb la voluntat de confortar aquells qui més ho necessiten, que les dues entitats gironines han fet una crida per tal que les empreses facin donació de tauletes tàctils noves, amb càmera i que es puguin connectar a la xarxa, bé sigui comprant-les, bé sigui perquè en disposen per la seva activitat.

Ja s’han fet arribar als hospitals gironins, amb la col·laboració desinteressada d’MRW d’Olot, gairebé un centenar de tauletes cedides per empreses de la demarcació. Les dues entitats confien que en els propers dies s’incrementin les donacions. Les empreses, entitats i persones que fins avui han cedit tauletes són la Cambra de Comerç de Girona, AENTEG, Protec, GNA, Metalquimia, Brontobyte Cloud, Esolvo, Infoself, Efimàtica, Easypromos, La Selva i Ricard Arriada. Els càmpings gironins, a través de l’Associació de Càmpings, han donat també 30 tauletes.

El personal dels hospitals assegura que el sentiment de solitud dels malalts es combat amb videconferències a través de les tauletes que ells mateixos, malgrat la important càrrega assistencial que suporten, s’encarreguen d’organitzar. Els centres hospitalaris, els pacients i els seus familiars han valorat molt positivament la iniciativa. Alguns dels pacients més ancians és el primer cop que parlen amb els seus familiars a través d’una videoconferència.

 

0 No hi ha comentaris

Comments are closed.