21
mar
Comparteix:

LA CAMBRA HA IMPULSAT MISSIONS ALS PAÏSOS EMERGENTS

La missió d’empreses catalanes a Japó i Corea del Sud està liderada aquest any per la Cambra de Girona i té una gran acceptació

També es prepara una missió a Sud-àfrica i Moçambic, països emergents en fase de creixement i amb possibilitats de negoci

La Cambra de Comerç de Girona està constatant el gran interès que tenen les empreses catalanes i gironines per exportar a Japó i Corea del Sud. Amb aquest darrer país, l’evolució de les exportacions respecte l’any passat ha pujat un 54%. Corea del Sud ocupa l’onzena posició en el rànquing exportador de les comarques gironines i el 2016 es van vendre productes per un valor de 91 milions d’euros. Aquesta xifra suposa gairebé el 2% de tot el que s’exporta des de Girona. Un altre dels països que ha experimentat un gran creixement en les exportacions els darrers anys és Sud-àfrica, que el 2015 va incrementar la xifra global d’exportacions en un 50%, superant els 16 milions d’euros. Aquest serà el tercer any que empreses gironines aniran a Sud-àfrica a buscar nous mercats i les perspectives són molt optimistes.

“L’increment d’exportacions a Corea del Sud i Sud-àfrica constata els bons resultats de la tasca de suport a la internacionalització que està portant a terme la Cambra de Comerç i també que estem incidint en els països clau”, afirma Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona.

Les importacions des de Corea també es van incrementar l’any passat en un 4%, cosa que demostra l’increment de les transaccions comercials amb aquest país en constant creixement.

Pel que fa al Japó, el valor de les exportacions de situa en els 56 milions d’euros, malgrat que l’any passat l’exportació va patir una evolució negativa, baixant un 19% respecte l’any anterior. Tot i que la carn i derivats són els productes més exportats a aquests països asiàtics, existeix una bona perspectiva de negoci i creixement en altres àmbits: productes químics orgànics, plàstic i les seves manufactures, calderes, màquines i aparells mecànics.

També hi ha bones perspectives exportadores amb Sud-àfrica i Moçambic, principalment en el sector alimentari, indústries de mobilitat sostenible i sistemes industrials.

La missió empresarial a Sud-àfrica i Moçambic serà entre el 20 i el 27 de maig, amb entrevistes a Johanesburg i Maputo.

La missió empresarial a Corea del Sud i Japó tindrà lloc del 29 de maig al 2 de juny. Hi haurà entrevistes amb empresaris de Tokio i Seul. La Cambra tancarà en els propers dies les inscripcions de les empreses.

La Cambra ofereix als empresaris una agenda individualitzada elaborada pels seus col·laboradors a destí, amb el suport d’ACCIÓ de la Generalitat, així com recolzament logístic i seguiment posterior a la missió. També s’ofereixen importants subvencions a les empreses per sufragar els costos del viatge.

 

 

Comments are closed.