01
mar
Comparteix:

La Cambra de Comerç de Girona, per tal de reconèixer i estimular la projecció exterior de les empreses de les comarques gironines, ha decidit convocar la 22ena edició dels Premis a l’Exportació, obrint un termini d’admissió de sol·licituds per a totes les empreses de la demarcació de la Cambra.

 

Es convoquen tres modalitats de premis:

INICIATIVA EXPORTADORA: Empreses amb un volum de facturació inferior o igual a 6.000.000 d’euros.

PROJECCIÓ INTERNACIONAL: Empreses amb un volum de facturació superior als 6.000.000 d’euros.

ESPECIAL INNOVACIÓ: Empreses amb nous productes o serveis destinats als mercats internacionals.

premis exportació

 

La selecció dels guardonats anirà a càrrec d’un jurat presidit pel President de la Cambra i del qual en formaran part com a vocals empreses exportadores, representants institucionals i de CaixaBank. Actuarà com a secretari, amb veu però sense vot, el Director-Gerent

de la Cambra. No podran ser membres del Jurat les empreses que optin als PREMIS A L’EXPORTACIÓ.

 

Es tracta d’uns guardons que no tenen dotació econòmica, però sí un gran prestigi en el món empresarial, ja que reconeixen la bona tasca de les empreses en un àmbit crucial per al seu creixement i per a l’economia general de les comarques gironines i el conjunt del país. CaixaBank col·labora en l’organització dels guardons, que seran entregats durant el segon trimestre de l’any en un acte públic amb una àmplia representació del món empresarial i polític que serà anunciat oportunament. Els guardons, a més de tenir en compte el volum d’exportació o l’organització interna, també valoraran, sobretot en el guardó d’innovació, la incorporació de noves tecnologies al projecte, les fórmules pioneres, la imatge creativa de l’empresa als mercats internacionals o altres indicadors que destaquin de les empreses gironines que s’obren al món.

Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona, explica que “cal estimular i sobretot premiar la bona tasca d’exportació que estan portant a terme moltes empreses gironines”. Espadalé explica que l’entrega de guardons vol ser “un reconeixement al valor afegit que aporta l’exportació”, on les empreses vegin reconegut els seus esforços, “en la mateixa línia que l’entitat porta a terme amb els Establiments Històrics que premiem cada any”.

Els guardons a l’exportació es van entregar anualment fins el 2010, però a partir d’aquesta data la corporació va preferir dedicar tots els esforços a la promoció en plena crisi i no tant al reconeixement. Ara, “les excel·lents dades exportadores de les empreses gironines ens han fet decidir a tornar a premiar aquesta bona tasca i a reconèixer els millors i els més innovadors”, explica el President de la Cambra de Comerç.

Les exportacions gironines s’han incrementat un 2.4% el 2016 i la venda a països de fora de la Unió Europea també creix de manera important.

El termini d’admissió de sol·licituds de les empreses finalitza el 13 d’abril.

Podeu descarregar les bases dels premis en el següent enllaç:

http://www.cambragirona.cat/wp-content/uploads/2017/02/BasesPremis2016.pdf

Comments are closed.