11
mai
Comparteix:

Joan Vicenç Duran ha presentat a la Cambra de Comerç de Girona el llibre “Zero accidents: una utopia?”, que parteix de la seva experiència com a director d’una empresa química de 100 treballadors que va experimentar una reducció dràstica de l’accidentalitat. A la benvingudaDomènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona, ha destacat la necessitat de reduir les xifres d’accidentalitat i Bernat Serdà, president del Col·legi de Veterinaris de Girona, ha destacat la capacitat de l’autor per convertir les seves experiències en una informació vàlida per a tots els empresaris.

A la recta final de la presentació ha tingut lloc un col·loqui  amb una fila zero participada per representants sindicals, patronals i de centres de prevenció laboral.

Duran ha explicat que el punt d’inflexió es va produir a l’empresa quan hi ha haver 24 accidents lleus en 24 hores. A partir de les mesures que es van adoptar, un cop assumit que el problema era que la noció de seguretat no havia arribat a tots els treballadors, van aconseguir mantenir-se 400 dies sense cap accident. Les claus per resoldre el problema de l’accidentabilitat són, segons Duran, fer equip, tenir credibilitat, fer participar a tots els sectors de la fàbrica, incloent els més crítics, i no creure que la manca total d’accidents és una utopia.

Durant el primer trimestre de 2018 a les comarques gironines, s’han increment en un 44% dels accidents greus respecte al mateix període de l’any passat, mentre que els mortals marquen un descens del 25%.

Comments are closed.