21
mai
Comparteix:

La Cambra de Comerç de Girona ha presentat, juntament amb el Departament d’Ensenyamant, l’estudi sobre la Inserció Laboral dels Ensenyaments Professinals 2017.

Josep Polanco, delegat d’Ensenyament a les comarques gironines, ha explicat que la delegació “té un diàleg constant amb els gremis i les empreses per donar resposta a les necessitats empresarials”. Un 80% dels joves que han cursat la FP Dual han trobat feina. Jaume Fàbrega, vicepresident de la Cambra de Girona, està convençut que la FP Dual “és un coet cap a la ocupació”, però que encara cal que els sectors productius i l’administració segueixin potenciant aquesta modalitat.

 

L’estudi es pot descarregar aquí.

 

 

Les dades més destacades de l’estudi són les següents:

■Cal destacar l’alta participació dels centres a comarques gironines, en l’edició passada van ser 41 i enguany 49 centres.

■La inserció assolida en 9 mesos des del final dels estudis a Girona arriba al 53% dels graduats, 3 punts per sobre l’edició passada.

■Els graduats que en el moment de l’enquesta es troben sense feina i tampoc estudien ha disminuït d’un 11,45% l’any anterior a un 8,73% enguany i amb un índex inferior al 9,83% de Catalunya.

■La inserció laboral de les 20 famílies professionals de les 21 existents a Girona es situa al 40% i 15 famílies per sobre del 50%; en l’edició anterior eren 13 les famílies per sobre el 50%.

■La principal via per obtenir feina són les pràctiques a l’empresa i a través del centre docent amb un increment molt important envers l’any passat.

■Destaquem que per primer any disposem de dades dels graduats en FP Dual. La inserció laboral dels graduats en FP Dual és de més del 80% i els que busquen feina no arriba al 2%.

■Increment molt important en el nivell d’ingressos. Un 82,05% dels graduats superiors i un 68,6% dels graduats mitjans cobren més de 900 €.

■Cal destacar un increment important en la franja salarial de 900 € a 1200€.

■La FP dual a comarques gironines genera un 80% d’inserció laboral en els joves graduats en els ensenyaments professionals.

 

0 No hi ha comentaris

Comments are closed.