17
abr
Comparteix:

Les cambres gironines han posat una plataforma solidària a disposició de les Cambres de Catalunya a partir de la tecnologia de dues empreses de la demarcació. L’eina permet la coordinació d’ofertes i demandes de tot tipus de material solidari arreu de Catalunya per a empreses, entitats i voluntaris

 Covid19 Community (https://www.cv19.community/) és un nova plataforma solidària que permet gestionar més fàcilment les necessitats i oferiments de material, elements de protecció i altres recursos entre empreses, productors, voluntaris i particulars.

Les Cambres de Comerç gironines han posat l’eina a disposició de les Cambres de Comerç catalanes, que estan començant a implementar-la. Es tracta d’una plana web i una APP adaptada a les necessitats de la pandèmia a partir de la tecnologia de les empreses gironines Artic Studio i Sixtemia. Les dues firmes han adaptat una tecnologia que ja feia servir la Cambra de Comerç de Girona i el Fòrum Carlemany per la seva comunicació interna i que ara s’usarà a més gran escala per fer front a la pandèmia. L’actuació de les empreses gironines i de les cambres s’inscriu en les tasques solidàries que està realitzant l’empresariat català i té una vocació altruista.

Les Cambres de Comerç i la xarxa de contactes público-empresarials de les seves demarcacions s’encarreguen del seguiment territorial, amb el recolzament tècnic dels equips d’Artic Studio i Sixtemia. Aquest seguiment intern es fa, a banda de la web pública, a través d’una APP que permet el control d’estocatge i el seguiment de les peticions i les ofertes.

Joan Ribas, vicepresident de la Cambra de Girona i Cap de l’Àrea de Noves Tecnologies explica que la idea va sorgir quan les cambres gironines es van implicar en la donació de tauletes i elements de protecció per als hospitals. “Ens vam adonar que una eina per coordinar tota aquesta onada de solidaritat podria ser molt útil, tant en els moments més crítics de la pandèmia com després, durant el desconfinament. Moltes empreses i entitats necessiten materials i també n’hi ha moltes disposades a cedir-ho de manera altruista, en benefici de la comunitat”, explica Ribas.

Marc Mascort, responsable tècnic del projecte d’Artic Studio i Sixtemia, explica: “L’eina canalitza l’allau d’informació derivada de la solidaritat de persones, entitats i empreses, centralitzant-la en una sola aplicació i facilitant una descentralització de la gestió per zones i tipologies de material. Davant d’un repte tan gran cal estar ben organitzats, i sabíem que les TiC eren essencials per aquest objectiu. Així que vàrem assumir el repte de crear una plataforma solidària amb aquesta finalitat.”

L’operativa és senzilla: tot aquell que tingui necessitats que puguin ser satisfetes solidàriament, ha de fer una petició mitjançant el següent enllaç:  https://www.cv19.community/que-necessites i des de la plataforma, un cop verificats, es canalitzaran aquells oferiments que encaixin amb la seva demanda.

Si s’està en disposició d’oferir material solidari, elements de protecció o altres recursos, cal fer-ho a través de l’enllaç https://www.cv19.community/que-tens per tal de gestionar el lliurament de la forma més eficient possible a les empreses, entitats o col·lectius que ho necessitin.

Comments are closed.