23
mar
Comparteix:

La pandèmia de covid-19 no va impedir que al llarg de 2020 l’Associació Gironina d’Orientació Empresarial aGOe continués fent, sinó que fins i tot incrementés, la seva activitat en l’àmbit de l’orientació empresarial. Les limitacions imposades per la pandèmia van obligar, però, a realitzar bona part de les sessions a través de la videoconferència. En total, segons consta en la memòria de 2020 aprovada el passat 15 de març per l’assemblea de socis, els voluntaris d’aGOe van atendre 98 sol·licituds d’orientació empresarial, a les quals hi van dedicar un total de 596 hores. El nombre de sol·licituds ateses suposen un increment del 29% respecte de l’any 2019. De les sol·licituds d’orientació, 63 corresponen a empreses i 35 a projectes d’emprenedoria, i majoritàriament es demanava consell en l’àmbit econòmic-financer.

En l’àmbit de la formació, aGOe va realitzar durant l’any passat fins a 15 sessions, majoritàriament de manera virtual,  amb un total de 49 hores lectives i 194 alumnes. L’activitat formativa d’aGOe va centrar-se majoritàriament en temàtiques com l’eficàcia relacional, el control de costos, el càlcul de marges dels productes o serveis, o la creació d’empreses.

L’associació aGOe manté convenis amb entitats i administracions locals, en concret amb la Diputació de Girona per col·laborar amb la xarxa de serveis locals de promoció econòmica, la UdG, el Consell Comarcal de la Selva, DinamiG d’Olot i altres organitzacions. L’entitat rep suport de la Cambra de Comerç de Girona i forma part de la xarxa de mentoratge de la Generalitat de Catalunya.

La pandèmia ha impedit que el 2020 es convoqués una nova edició del Premi aGOe a l’Emprenedoria i a la Creativitat, un guardó que l’entitat va crear l’any anterior  i que s’adreça principalment a estudiants que fan treballs de grau, tot i que està obert a qualsevol emprenedor o empresa que tingui una idea de negoci, sempre que sigui innovadora.

Per aquest 2021, l’associació compta amb un pressupost amb 7.000 euros d’ingressos i 5.825 euros de despeses, i resultat de 1.175 euros. Entre els objectius que aGOe es proposa per aquest any figura ampliar la presència de l’associació a tot el territori de la demarcació de Girona amb l’increment de les accions de formació i d’orientació, i la firma d’un conveni amb l’Ajuntament de Girona, entre altres.

Un altre dels objectius és incrementar el nombre de socis. Durant el 2020, es van incorporar nous socis a aGOe, però l’associació també va haver de lamentar la pèrdua, per mort, de tres socis, entre ells la de Narcís Mateu, que durant molts anys va ser president de la delegació de Secot a Girona i havia estat soci fundador d’aGOe, entitat de la qual era president honorífic.

L’entitat aGOe  es va constituir legalment el desembre de 2017 amb la finalitat d’orientar professionalment, seguint criteris de gestió d’empresa, a Pimes, autònoms, cooperatives i organismes oficials, sempre en l’àmbit de la promoció i gestió d’empreses. L’associació està integrada per empresaris, directius i professionals que en arribar a l’edat de jubilació mantenen la vida activa per, de manera voluntària, transmetre la seva experiència professional o coneixements en gestió empresarial a les persones o empreses que ho necessitin i que per la seva situació no poden concórrer als serveis professionals en condicions de mercat.

0 No hi ha comentaris

Comments are closed.