15
gen
Comparteix:

La srtatup Dermavision Solutions SL ha creat un nou dispositiu, provat amb èxit al laboratori, que redueix el cost i el temps de les proves actuals

Un projecte de Dermavision Solutions SL per desenvolupar i comercialitzar un innovador dispositiu mèdic que millora el procés de detecció del melanoma ha guanyat el Premi aGOe a l’Emprenedoria i Creativitat, convocat per l’Associació Gironina d’Orientació Empresarial (aGOe) i dotat amb 500 euros. El projecte guanyador el firmen Narcís Ricart, enginyer informàtic especialitzat en intel·ligència artificial i visió per computadors, i Enric Campmol, enginyer industrial, que s’ha encarregat del disseny del nou dispositiu de detecció del melanoma, denominat Deviskan. Tots dos són els fundadors de Dermavision Solutions SL, una startup catalana creada amb l’objectiu de reduir l’impacte del melanoma a la societat.

El premi s’ha lliurat aquest dilluns, 13 de gener, a les 18 hores, a la sala d’actes de la Cambra de Comerç de Girona. En aquesta primera edició del premi s’hi han presentat 11 projectes. Tots els candidats han hagut de presentar una idea de negoci innovadora,, amb un Pla de Negoci i un vídeo explicatiu d’una durada màxima de 5 minuts sobre el projecte.  El jurat l’han format dos representants d’aGOe, dos de la Cambra de Comerç de Girona i dos de la Universitat de Giroma (UdG).

 

Fer més accessible la detecció del melanoma

Ricart i Campmol han creat el Deviskan (Dermavision Skin Scan) amb l’objectiu de “democratitzar” l’accés a les proves de detecció del melanoma, el més comú dels càncers, i el més perillós dels diferents tipus de càncers de pell, tot i que si es detecta en fases inicials l’índex de recuperació és de quasi el 100%. Actualment, el procediment més fiable per detectar el melanoma consta de dos passos (obtenció de fotografies clíniques i digitalització d’imatges dermatoscòpiques de les lesions per observar-ne les estructures i detalls interns), però la gran majoria de la població no té accés a aquest procediment doble pel seu elevat cost econòmic i de temps, i això dificulta que el melanoma es detecti en fases inicials.

El Deviskan, que actualment és un prototip i que els seus creadors volen desenvolupar-lo per oferir-lo a hospitals públics i privats i a centres dermatològics privats, redueix el cost del procediment de detecció del melanoma fins a un 83%. Aquest nou dispositiu utilitza deep learning i consta d’una cabina equipada amb un avançat sistema de visió que, guiat amb intel·ligència artificial, és capaç de capturar imatges clíniques i dermatoscòpiques de forma automàtica i estandarditzada, de manera que millora la precisió de la diagnosi del dermatòleg.

El prototip del Deviskan s’ha provat amb èxit al laboratori amb més de 80 persones i ja se n’ha registrat la patent europea.

 

Suport tècnic d’aGOe

A més de la dotació econòmica, els guanyadors del premi han rebut un guardó i gaudiran del suport tècnic durant 12 mesos per part d’aGOe, entitat que està integrada per professionals i exdirectius sèniors que de manera voluntària ofereixen la seva experiència per orientar nous emprenedors i empreses.

D’acord amb les bases del Premi també s’han atorgat dos accèssits, que han estat per al projecte  Adictic, presentat per Ivonne Bommes Torrent, i per al projecte Houses with Hearth, presentat per Gemma de Miguel Borras.

L’acte de lliurament del premi l’ha obert el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, i l’han tancat el diputat de Promoció i desenvolupament econòmic local de la Diputació de Girona, Jordi Camps, i la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana.

Durant l’acte s’ha visionat els diferents projectes que s’han presentat al concurs i Josep Rubau, fundador del Súper Esportiu Tramontana i de RedShark Bikes, ha pronunciat la conferència “Emprenedors i creatius, QUINA BOGERIA?!!”.

Per a la creació del Premi a l’Emprenedoria i la Creativitat, s’ha comptat amb la complicitat de la UdG i la Cambra de Comerç, i també amb el suport de Jordi Bayer, de l’empresa Growthobjects, que ha realitzat el guardó en impressió 3D, de Yasmin Manssour, de la firma Minimalia, que ha fet el disseny del cartell i del guardó del premi, i de David Vidal, de Tekinox, que l’ha patrocinat. Tots ells han estat anteriorment assessorats per aGOe i avui han fet el lliurament del premi, juntament amb el president d’aGOe, Joaquim Munné, i la resta de membres del jurat.

Durant la seva intervenció, el president d’aGOe ha agraït el suport de les entitats i col·laboradors que han fet possible el Premi a l’Emprenedoria i Creativitat, un premi que va sorgir “com a conseqüència lògica de l’activitat de l’associació, dedicada de manera voluntària i altruista a donar suport i orientació a emprenedors i emprenedores que comencen la seva activitat”. Munné ha recordat que aquesta associació és present a Girona des de fa 25 anys, en els dos darrers anys amb el nom d’aGOe. En aquests dos anys, l’entitat ha dut a terme 121 assessoraments, amb 833 hores, i 72 accions formatives amb 815 assistents i un total de 1.998 hores.

0 No hi ha comentaris

Comments are closed.