17
des
Comparteix:

Els Guardons als Establiments Històrics de la Cambra de Comerç de Girona han distingit, en la quarantena edició dels seus premis, els següents negocis:

Cal Coix de Maçanet de la Selva, 1860
Calçats Roig de Figueres, 1869
Serralleria Casamajó de Ger, 1906
Carnisseria Gironell de Girona, 1932
Can Juandó de Girona, 1932
GEiEG de Girona, 1919
Dispuig de Girona, 1951
Carns i Embotits Montse de St. Feliu de Guíxols, 1954
Cales de Llierca d’Argelaguer, 1969
Comput de Girona, 1969
Costa Brava Mediterranean Foods – Grup Cañigueral de Riudellots,1969

Tots els guardonats han rebut una placa de forja que podran lluir als seus negocis i un diploma acreditatiu. També s’ha editat una revista amb la història i fotografies antigues i actuals de tots els establiments.

 

Aquest any, els guardons han comptat amb la presència de la Molt Honorable Consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que al final de l’acte ha felicitat tots els premiats i ha assegurat que “la Cambra de Girona ens ajudarà a fer compatible la denúncia de la vulneració dels drets polítics i socials amb la defensa de l’economia productiva del nostre país”.
Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Girona ha valorat la trajectòria dels guardonats i ha recordat que “un establiment històric és tota una garantia de servei i de qualitat”. El president de la Cambra, ha afegit: “També hi ha en aquests negocis una voluntat d’ésser, de persistir, de continuar servint a la societat; vencent dificultats de tota mena, escenaris i circumstàncies difícils, demostrant amb la seva persistència que és possible (tot i que no sigui fàcil) una història d’èxit”.
Al llarg d’aquests 40 anys dels Guardons als Establiments Històrics s’han premiat un total de 685 empreses de les comarques gironines.

 

Mirambell i Domènech, guardonats
Aquest any, coincidint amb el 40è aniversari dels guardons, s’ha volgut reconèixer la llarga trajectòria de dedicació als premis de dos dels membres del jurat més antics: Enric Mirambell, Cronista Oficial de la Ciutat de Girona; i Joan Domènech, historiador i mestre, president de la Fundació Bertrana.

El jurat dels guardons als Establiments Històrics està integrat per:

Jaume Fàbrega, president de la Cambra
Domènec Espadalé, ex president de la Cambra
Lidia Vidal, vice presidenta de la Cambra
Enric Mirambell, cronista oficial de la ciutat de Girona
Joan Domènech, historiador i mestre
Júlia Torrent, excap de comunicació de la Cambra
Dolors Muñoz, presidenta honor Càtedra Cambra UdG
Eduard Torrent, director gerent de la Cambra

 

ACCEDEIX A LA GALERIA D’IMATGES DELS GUARDONS

Comments are closed.