31
gen
Comparteix:

El projecte Artgonòmic, firmat per Alba Xiberta i que proposa crear una plataforma de venda online de material ergonòmic per a músics professionals, estudiants de música i artistes i que oferirà, a més, serveis d’assessorament  i de fisioteràpia i rehabilitació especialitzada en lesions derivades de l’ús d’instruments musicals, ha resultat guanyador del Premi a l’Emprenedoria i a la Creativitat convocat per aGOe. El jurat, integrat per membres d’aGOe, de la Universitat de Girona i de la Cambra de Comerç de Girona, ha decidit concedir el segon premi al projecte ECHO Aviation, firmat per un equip liderat per Daniel Campos i que pretén crear i comercialitzar un avió ultralleuger elèctric per a pilots en formació i que comporti un baix impacte ambiental i baix cost econòmic.

Els premis s’han lliurat aquest dimecres en un acte celebrat a la Cambra de Comerç de Girona.

A més de la dotació econòmica (1.000 euros per a la guanyadora del primer premi i 500 euros per a l’equip guanyador del segon), els guardonats es beneficiaran del suport tècnic durant 12 mesos per tirar endavant els seus projectes. Aquest suport tècnic l’ofereix aGOe, entitat que està integrada per professionals i exdirectius sèniors que de manera voluntària ofereixen la seva experiència per orientar nous emprenedors i empreses.

D’entre els vuit treballs que s’han presentat el premi, el jurat ha valorat aspectes com la innovació, la creativitat i la solidesa del pla de negoci.

Alba Xiberta , fisioterapeuta de professió, explica que el projecte Artgonòmic pretén aglutinar diversos serveis: la venda i lloguer de productes ergonòmics per a músics, la fisioteràpia i l’assessorament individualitat per prevenir lesions derivades de l’ús dels instruments musicals. “Existeixen botigues tradicionals físiques i online que ofereixen tot tipus de productes musicals, però no n’hi ha que se centrin i especialitzin en productes ergonòmics per a músics. Tampoc és habitual que els centres de fisioteràpia per a artistes ofereixin servei de producte ergonòmic. Artgonòmic suma tots aquests serveis, de manera que serà  “un referent de salut per a músics únic”.

Xiberta assegura que haver rebut el primer premi aGOe a l’Emprenedoria l’ajudarà a tirar endavant el seu projecte i que li ha permès estar segura de la seva viabilitat.

L’equip guanyador del guanyador del segon premi es proposa dissenyar i fabricar uns primers prototipus d’aeronau ultralleugera, aconseguir la seva certificació i comercialitzar-los. El client que es busca és el de les escoles de formació de pilots, a les quals se’ls oferirà “una eina fiable i segura que permetrà realitzar el major número d’hores de vol amb el mínim cost possible”.  Daniel Campos, ideòleg del projecte, enginyer com la resta dels membres de l’equip que el firmen, explica que al mercat mundial només existeix un avió ultralleuger elèctric.  Tot i que per fer realitat el seu projecte es requereixen diverses rondes de fiançament amb aportacions de milers d’euros, Campos creu que el premi d’aGOe “ens fa creure en nosaltres mateixos i ens ona empenta per lluitar per fer-lo realitat”.

AGOe ha dedicat aquesta segona edició del Premi a l’Emprenedoria  i a la Creativitat a Narcís Mateu Nierga, en reconeixement a la seva trajectòria en el foment de l’emprenedoria. Mateu, que va morir l’any 2020, va ser soci fundador i president d’honor d’aGOe. Durant l’acte d’entrega del premi, el president d’aGOe, Joaquim Munné, ha recordat Narcís Mateu i ha destacat que la “seva tenacitat i el seu coratge ha fet que avui aGOe sigui una organització de voluntaris en l’orientació empresarial de referència en les comarques gironines”.

El president d’aGOe, Joaquim Munné, explica que al Premi aGOe a l’Emprenedoria i Creativitat està obert a qualsevol persona que tingui una idea de negoci, inclosos els estudiants de grau. La iniciativa de crear aquest premi s’inscriu en el compromís d’aGOe de “treballar voluntàriament en la promoció i millora de la gestió de les activitats econòmiques dels autònoms i petites empreses”. Per la seva part, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, ha elogiat la vitalitat i empenta dels membres d’aGOe i ha posat a disposició dels participants al premi els recursos i programes de la Cambra destinats a l’emprenedoria.

 

 

 

Per a més informació

Joaquim Munné, president d’AGOE

Tel.  609 01 28 66

 

0 No hi ha comentaris

Comments are closed.