30
oct
Comparteix:

El dimecres 28 va tenir lloc l’última jornada del Fòrum Connecta. A diferència del primer dia, durant aquest segon, els assistents van poder trobar per una banda tot un matí d’entrevistes amb format speed dating, i per altra banda, tres tallers pràctics enfocats a la cerca de feina.

 

A les 9 del matí ja hi havia als assistents fent cua per començar les entrevistes concertades amb les empreses participants al speed dating.  Tothom amb currículum en mà va esperar el seu moment per poder fer l’elevator pitch al seu entrevistador.

 

speed dating stands

 

L’ambient que es va generar durant les cites exprés va ser molt proper i agradable. Així ho comentaven els candidats i els entrevistadors, que més enllà de concedir les entrevistes a qui ja les havia concertat es van oferir a escoltar a tothom qui desitgés parlar amb ells.

 

Speed dating

 

Paral·lelament a l’speed dating, els 3 tallers van començar a impartir-se en diferents sales del Palau de Congressos simultàniament durant tot el matí. D’aquesta manera tothom podia assistir en algun moment o altre a les formacions.

 

A les aules vam poder veure tot tipus de públic, des de persones que buscaven feina, fins a professionals que volien aprendre més sobre les temàtiques que s’oferien.

 

Un dels tallers que s’hi podia trobar era el de la preparació de l’entrevista de feina “Un currículum adequat i una entrevista d’èxit”. L’encarregat de la formació va ser Francesc de las Heras, llicenciat en Direcció i Administració d’Empreses i MBA i actualment com a recruiter a Disbase Grup. Una idea, entre d’altres, que va destacar és la visualització de l’entrevista. Imaginar com seria l’entrevistaen qüestió per poder preveure preguntes i per tant les seves respostes. Durant la seva exposició va posar èmfasi en la sinceritat en l’entrevista, insistint alhora en la importància de conèixer-se bé un mateix per poder respondre apropiadament amb resultats efectius.

 

Per un altre costat també hi havia la conferència “La recerca de feina a l’era de les xarxes socials. “busca la teva feina en el lloc adequat”” amb  Xavier Santos i Ramos, consultor de RRHH. Santos realitza selecció de personal i cerca de professionals tècnics, comandaments intermedis i directius a AXXON on actualment hi treballa enfocat en RRHH 2.0, selecció i reclutament 2.0, innovació en la gestió de persones.  A última hora, la xerrada es va  estendre més enllà del temps previst degut a l’interès del públic.
El conferenciant, va oferir una sessió amena i molt pràctica, no només per aquells qui buscaven feina sinó per a qualsevol persona interessada en tenir presència en el món digital i les xarxes socials.

 

Taller: Un currículum adequat i una entrevista d’èxit. Francesc de las Heras

 

Un altre aspecte a l’hora de buscar feina  és el de desenvolupar la pròpia marca personal. Vam poder trobar el taller de Carolina Blanco, psicòloga, coach, formadora i blogger,  actualment sòcia i fundadora del projecte White Consulting, una consultoria de RRHH i Coaching Directiu per empreses. El taller de Blanco, “Potencia els teus propis valors i defineix la teva marca personal” va evocar llum en aspectes on tothom que en algun moment s’ha sentit perdut a l’hora de cercar feina. Segons Carolina Blanco, la sinceritat amb un mateix és clau per poder identificar quina és la teva direcció, reconèixer allò en què ets bo, allò que t’agrada, allò que et fa por i allò que no t’agrada. De la mateixa manera que és necessària la comunicació amb la resta de societat per poder comprovar que realment hi ha coherència amb la concepció d’un mateix i la percepció que en té la resta. Blanco ha ajudat a entendre que moltes vegades la dificultat està en concretar les etapes, per superar fases i així arribar als objectius.
Carolina Blanco. Taller marca personal

 

Durant tota la jornada hi ha hagut pauses on els assistents han pogut interactuar, conèixer-se i picar alguna cosa.

 

Desitgem que hagi estat una experiència profitosa per a tothom. Volem donar les gràcies a tothom que ha fet possible aquesta primera edició del Fòrum Connecta. L’acollida ha estat molt bona, esperem poder oferir una segona edició l’any vinent. Gràcies i sort a tots!

 

0 No hi ha comentaris

Comments are closed.