08
feb
Comparteix:

La Cambra de Girona va impulsar, l’1 de febrer a l’Auditori de Girona, la jornada Startup sobre empreses emergents i finançament, dins el marc del programa CCI PrinineusMed, que vol ser un punt de trobada amb els inversors.

 

MIRA EL VÍDEO:

A través d’una sèrie de trobades breus, de conferències i de taules rodones es volia facilitar la creació de noves relacions empresarials i impulsar la cooperació i els fluxos comercials dels agents del sector de les startup a banda i banda dels Pirineus.

Jornada StartupGirona 1 febrer (21)

Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona, va explicar que “cal potenciar la cooperació en el territori transfronterer, on les cambres sumen 147.000 empreses”.

Maria Àngels Planas, regidora de l’Ajuntament de Girona, va expressar el seu convenciment que “els èxits de la jornada repercutirien en els de la societat”.

Josep Antoni Frias, diputat de promoció econòmica de la Diputació de Girona, va mostrar la disposició de l’ens gironí d’impulsar l’emprenedoria i posar el seu granet de sorra en consolidar “l’ecosistema emprenedor”.

Jaume Fàbrega, vicepresident de la Cambra de Girona, va presentar la ponència titulada “Ecosistema emprenedor, de Girona al món”, on va desgranar la seva visió de l’emprenedoria i la innovació empresarial. “L’èxit d’una empresa és producte de molts factors, però les grans decisions de la vida estan basades en l’emoció”, va explicar. Fàbrega creu que a Girona falten empreses de més volum i més competitives. Segons el vicepresident de la Cambra, Girona i Barcelona són territoris que atrauen talents pel seu nivell de vida i bones comunicacions. Segons Fàbrega, “quan el cap d’una empresa és l’únic que té bones idees, és que no és un bon líder”.

Josep Puigpelat, head of unit, Agency for Small and Medium-size Entrepreses (EASME) i Yolanda Puiggròs, sòcia de Roca Junyent, van exposar amb deteniment els principals instruments jurídics i de competitivitat en el context europeu per a les petites i mitjanes empreses.

Una de les ponències més esperades del matí va ser la de Sergio García Pino

Entre els participants a la jornada destaquen Sergio García Pino, cofundador de Wallapop; Esteban Redolfi, director de la plataforma d’Startups de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, o Ferran Fisas, president del Culinay Institute of Barcelona, entre molts altres. (veure el programa)

Jornada StartupGirona 1 febrer (9)

L’estat espanyol ocupa el cinquè lloc en el top 20 dels ecosistemes europeus d’startsups. Sabem crear empreses emergents, però no sabem treure’n prou rendiment. Sembla també que ens costa fer créixer aquestes empreses.  A Catalunya hi ha actualment unes 1.200 startups, que ocupen 11.700 persones, tot i que no tenim dades gironines. El 23% dels treballadors d’aquestes startups són estrangers.

És per això que la Cambra ha posat en marxa aquest any, i durant els propers tres anys, uns atractius programes de suport i finançament a la innovació i a la millora de les TIC per a les empreses gironines que estan dotats amb fons europeus. Es tracta del TICCámaras i del INNOCámaras.

Però també les volem ajudar a través de jornades i actes com aquest. Comptem amb l’empenta i la complicitat de les Cambres de Comerç d’Andorra, de Lleida i de Perpinyà, en el marc d’un programa europeu. Volem arribar als emprenedors i dir-los que si tenen idees innovadores i els cal finançament, des de la Cambra de Comerç de Girona i des del CCI PirineusMed, les podem ajudar.

El CCIPirineusMed és una agrupació creada per les cambres de Comerç de Lleida, Andorra, Girona i Perpinyà, els territoris de parla catalana de la frontera, cofinançada per fons FEDER de la Unió Europea, que s’adreça principalment als pimes, als autònoms i a les microempreses. Aquesta associació de cambres vol impulsar la cooperació econòmica transfronterera i fa uns anys que treballa amb molt bons resultats. La vocació de Catalunya ha estat sempre obrir-nos a d’altres territoris i col·laborar sempre més enllà de les nostres fronteres.

Jornada StartupGirona 1 febrer (29)

CCI PirineusMed té com a objectiu impulsar la cooperació econòmica i els fluxos comercials dins de l’espai transfronterer, entre Catalunya, França i Andorra. La iniciativa que finalitzarà a l’abril de 2019 compta amb un pressupost de 1.271.000 euros i va adreçada a Pimes, microempreses i autònoms. D’aquests, el 65%, és a dir 754.000 euros, estan subvencionats pel FEDER. Entre les propostes d’actuació hi ha el desenvolupament d’eines, de nous models empresarials, de mètodes i iniciatives comunes que permetin les aliances estratègiques en l’àmbit internacional dels actors econòmics del territori.

CCI PirineusMed és una iniciativa finançada pel projecte Interreg-POCTEFA de la UE que té com a objectiu reduir la disparitat existent entre les regions en termes de desenvolupament econòmic i social, així com de la seva sostenibilitat ambiental per aconseguir una Europa unida i cohesionada. El programa Interreg POCTEFA pretén ajudar, en aquest cas, a crear un espai de creixement econòmic i social a l’àrea transfronterera Catalunya-França-Andorra.

Comments are closed.