22
oct
Comparteix:

La Cambra de Girona ja ha ajudat a desenvolupar uns 40 projectes que opten als fons europeus Next Generation

 

JOSÉ LUÍS BONET, PRESIDENT DE LA CAMBRA D’ESPANYA, REALITZA VISITES DE TREBALL A EMPRESES DE LA DEMARCACIÓ

 

Les cambres estan donant suport a les empreses i posant al seu servei la xarxa cameral per col·laborar en els projectes susceptibles de rebre finançament europeu.

La Cambra de Girona ha obert una oficina per impulsar, dinamitzar i agrupar projectes que encaixin en els requisits dels fons Next Generation. De moment s’han rebut més de 200 peticions i s’han desenvolupat uns 40 projectes, alguns dels quals ja s’han presentat a les primeres convocatòries que ha publicat el Govern d’Espanya.

El president de la Cambra d’Espanya, José Luis Bonet, ha realitzat visites de treball a diverses empreses de la demarcació de Girona que presentaran projectes a les ajudes europees Next Generation. Acompanyat pel president de la Cambra de Girona, Jaume Fàbrega, una delegació de les cambres ha visitat els Laboratoris Hipra a Amer (Garrotxa), dedicats a la sanitat humana i animal, acompanyats de la consellera delegada, Sra. Maria del Mar Nogareda, i el director general de la companyia, Sr. Carlos Montañés.

José Luís Bonet ha explicat que la xarxa cameral espanyola està al servei de les empreses per ajudar-les a accedir als fons europeus Next Generation, imprescindibles per impulsar una profunda transformació del model productiu i donar així un nou salt de modernitat i progrés en benefici del benestar de tots els ciutadans. Jaume Fàbrega es mostra esperançat amb els projectes que estan naixent a la demarcació i confia que les ajudes arribin com més aviat millor per dinamitzar i transformar el teixit empresarial gironí.

Habitatge social

En l’àmbit del tercer sector, en el mil·lenari monestir de Sant Daniel, a Girona, la directora general de la Fundació Ramon Noguera, Sra. Pepita Perich, i la Priora del Monestir, Sra. Maria Assumpció, han presentat un projecte innovador d’inclusió social, amb habitatges assistits per a persones amb minusvalidesa en un espai annex a pati del monestir. Els han acompanyat el president de la Fundació, Sr. Salvi Amagat, i el patró Sr. Xavier Soy.

Un celler innovador

Una altra de les visites relacionades amb els projectes europeus ha portat a la delegació a les instal·lacions del Grup Peralada (Alt Empordà), on han mantingut un dinar de treball amb el president, Sr. Javier Suqué, el director d’Enologia, Sr. Delfí Sanahuja i el responsable de l’Àrea Patrimonial i d’Infraestructures, Sr. Jordi Alemany. El Grup Peralada té previst inaugurar l’any vinent un nou celler, amb projecte arquitectònic de RCR Arquitectes (Premi Pritzker). S’han treballat projectes de turisme, mobilitat, energia, transport, agrícoles i de patrimoni arquitectònic.

 

 

0 No hi ha comentaris

Comments are closed.