17
mar
Comparteix:

CCI PirineusMed  ha invertit des del 2016 uns 2,34 milions d’euros en la competitivitat de les empreses de l’espai Pirineus Mediterrani.

 L’entitat obre la porta a empreses de l’àmbit transfronterer per tal que puguin participar en esdeveniments empresarials com la trobada gastronòmica.

La Cambra de Comerç de Girona ha impulsat una convocatòria d’start-ups en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona a través de l’entitat CCI Pirineus Med II, que impulsa la col·laboració empresarial en la zona transfronterera mediterrània.  Entre les empreses que han pogut presentar el seu projecte en el marc del Fòrum Gastronòmic hi havia Hostaljobs, La tafanera i Myoo, de Girona; En boca gourmet, Origen bean to bar i Cervesa Brebel, de Lleida; Le Souffle d’adore, d’Andorra, i Bümerang i Don Sifon, de Barcelona.

 

 

 

 

Reunió de CCI Pirineus Med II i un balanç de 2,34 M d’euros

El CCI Pirineus Med haurà aconseguit des del 2016 (inici de la primera fase)  i fins a finals de juny d’aquest any (quan es clou el programa) un total de 2,34 M d’euros de fons Feder de la Unió Europea per tal d’impulsar les empreses transfrontereres, segons es va fer públic ahir en la reunió de les cambres que integren l’entitat.

Les cambres que integren el CCI Pirineus Med II van aprofitat la seva presència en el Fòrum per realitzar una reunió de treball. El balanç de les activitats portades a terme fins avui inclou 25 activitats transfrontereres amb uns 2.600 assistents i més d’un miler de contactes comercials.

L’objectiu principal d’aquesta unió de cambres és impulsar i desenvolupar la cooperació econòmica i els fluxos comercials dins de l’espai transfronterer: augmentant la competitivitat, la internacionalització i la professionalització de les empreses transfrontereres i creant noves oportunitats empresarials.

S’està afavorint la introducció de les empreses transfrontereres a nous mercats nacionals i internacionals i dinamitzant la regió transfronterera generant i transferint coneixement, potenciant-ne les fortaleses i creant aliances.

El CCI Pirineus Med II també impulsa la competitivitat de les pimes mitjançant el suport a la innovació i el desenvolupament d’oportunitats rurals.

Les cambres membre de l’entitat son: Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra;  Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Girona; Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Lleida; Chambre de Commerce et d’Industrie Occitanie Pyrénées – Méditerranée; Chambre de Commerce et d’Industrie des Pyrénées – Orientales.

 

Un exemple al Fòrum Gastronòmic

Àgora Empresa és un espai del Fòrum dedicat a la vessant empresarial de la gastronomia. S’ha convertit en el punt de trobada entre empresaris, emprenedors, inversors i professionals per intercanviar idees i projectes. Les `start-ups´ convocades per CCI Pirineus Med van poder conèixer en aquesta àgora altres iniciatives empresarials i fer conèixer els seus projectes.

El Fòrum Gastronòmic va celebrar ahir la seva darrera jornada. La trobada ha reunit uns 120 expositors en 7.000 metres quadrats. Hi han passat professionals de la cuina, mestres de sala, sommeliers, pastissers, forners, formatges, productors, creadors de continguts i empreses relacionades amb el món alimentari.

 

Comments are closed.