13
nov
Comparteix:

En una cerimònia celebrada avui a la sala d’actes de la Cambra de Comerç de Girona s’han atorgat els Premis a l’Exportació de la Cambra de Comerç de Girona. El MH President de la Generalitat, Quim Torra, ha entregat els guardons a les empreses.

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ha remarcat durant el seu parlament que el bon moment de les exportacions desmenteix totes les alarmes interessades que s’havien fer córrer sobre el futur de l’economia catalana. La inestabilitat política no ha afectat el teixit econòmic gironí. Les xifres d’exportació a tercers països, conegudes a través dels documents d’exportació que gestiona la Cambra, s’han incrementat un any més un 6%, demostrant que les comarques gironines estan ben posicionades per entrar en els nous mercats. Així mateix, les empreses guardonades demostren amb la seva bona tasca i la innovació constant que l’exportació s’ha convertit en una de les prioritats per a l’economia gironina.

 

Els guardonats per la Cambra en les diverses modalitats són els següents:

 

Guardó  Iniciativa  Exportadora: Josep’s Mobiliari, SL

Aquest premi reconeix a les empreses exportadores amb un volum de facturació que no superi els 6 milions d’euros.

Josep’s Mobiliari es va fundar l’any 1983 a Arbúcies i actualment té la seva seu a Hostalric. El seu negoci es basa en l’oferiment d’un servei de mecanitzat de fusta a mida del client. Aquesta elaboració de mobiliari es dirigeix a distribuïdors, arquitectes, dissenyadors o altres fabricants.

El jurat ha destacat el continuat creixement de les exportacions durant els darrers tres anys, centrades en França, però que via distribució acaben arribant a països tercers prou llunyans.  També l’obertura d’una nova nau d’operacions que ha permès significatives millores en la comunicació i l’accés als molls de càrrega. Així mateix, la realització d’inversions en maquinaria d’última tecnologia que permeten personalitzar al màxim les comandes de la diversitat de clients.

 

Guardó  Projecció  Internacional: Friselva, SA

El premi reconeix la labor de les empreses exportadores que facturen més de 6 milions d’euros.

Friselva SA es va constituir l’any 1978 a Riudellots de la Selva. La seva activitat es centra en la producció i distribució de productes carnis.

Els membres del jurat han valorat molt positivament els importants creixements en facturació, 14%, i exportació, 13% durant el darrer any, que es sumen als aconseguits durant els anteriors exercicis. El total de vendes ja supera els 240M d’euros i les exportacions arriben als 165M. Els seus principals mercats: França, 29%; Xina, 19% i Polònia 13%. Destacant l’obertura de distribució a l’Índia, Colòmbia, Mèxic, Xile i Veneçuela.

 

Guardó  Especial  Innovació: Antoni Pons, SA

Valora la labor empresarial per incorporar nous productes o serveis innovadors destinats als mercats internacionals.

La primera fabrica d’espardenyes es va obrir a Osor l’any 1946 i actualment té la seu central a la ciutat de Girona.

S’ha valorat l’ampliació de les línies de producte amb les col·leccions kids, núvies, gamma d’hivern, a més de a incorporació de complements. També es destaca l’obertura d’una nova central logística. La facturació ha augmentat un 38%, arribant a 12,5M d’euros, dels que s’exporten 8,25M, assolint un creixement d’un 22% als mercats exteriors. Els principals mercats: França, 23%; Regne Unit, 14% i Estats Units, 12%.

Es considera molt positivament el nou web amb botiga online, que permet arribar als 5 continents.  Quant a les botigues físiques, destaquen les obertures a Mèxic, Malàisia i Vietnam.

 

Guardó  Especial  Internacionalització: RCR Arquitectes

El jurat ha volgut que aquest any el premi extraordinari “Internacionalització de les comarques gironines” serveixi per reconèixer la labor de RCR Arquitectes com a destacats ambaixadors de les nostres contrades arreu del mon, mitjançant la qualitat i diversitat del seus projectes arquitectònics. Aquest guardó vol premiar l’excel·lent labor de l’equip per transmetre una visió universal a través de la passió per un territori molt concret de les nostres comarques. L’encaix entre l’obra i l’entorn és una de les virtuts d’aquest equip innovador.  L’any 2017 van rebre el Premi Pritzker, convertint-se en el primer estudi català en aconseguir aquest guardó, cosa que ha contribuït encara més a portar el nom de les comarques gironines arreu del món.

Comments are closed.