17
feb
Comparteix:

La Cambra de Comerç de Girona considera essencial decidir sense més dilació la construcció del nou Hospital Trueta sobre la base del següent decàleg:

 

 1. S’ha de convertir en un veritable Centre Hospitalari d’Alta Tecnologia.

 

 1. Aquest nou Centre Hospitalari d’Alta Tecnologia ha de ser un pol de generació de coneixement que permeti:

 

 • Impulsar la transferència tecnològica aportant solucions a reptes mèdics que garanteixin una millora en l’assistència.

 

 • Dinamitzar la creació d’empreses altament innovadores, així com la generació de llocs de treball d’alta qualitat i l’atracció de talent.

 

 • Esdevenir referent internacional científic per atraure els departaments de recerca i desenvolupament de les grans empreses del sector.

 

 • Garantir la formació continuada d’alta qualitat als professionals.

 

 • Millorar la competitivitat de les comarques gironines a traves de la innovació.

 

 1. S’ha de superar d’una vegada l’històric dèficit de recursos en salut que pateix la nostra demarcació envers la resta del país.

 

 1. El nou centre ha d’integrar assistència, docència, recerca i transferència per a convertir-lo en espai de referència i atracció per a tot Catalunya.

 

 1. Aquesta nova instal·lació ha de poder tenir capacitat de creixement en els espais necessaris al llarg del temps.

 

 1. Ha d’incorporar zones verdes i complementàries que reforcin la seva sostenibilitat i integració amb l’entorn.

 

 1. Ha de preveure el necessari reforç de les vies d’accés, la mobilitat i el conjunt d’infraestructures a la seva àrea d’influència.

 

 1. Cal ser conscients que és una inversió que repercutirà en les properes dècades i que ha de convertir-se en una oportunitat per al conjunt de les comarques gironines.

 

 1. Els nous espais han d’assegurar la confortabilitat per atendre una gran diversitat d’usuaris i preveure el creixement demogràfic i l’atenció a la demanda creixent de turistes i visitants a les nostres comarques.

 

 1. Cal prendre en consideració l’elevat cost que tindria no prendre amb celeritat la decisió d’aquesta construcció necessària i no convertir aquesta infraestructura en una nova N-II, sempre pendent de terminis inacabables.
0 No hi ha comentaris

Comments are closed.