26
abr
Comparteix:

El Grup Impuls per Girona, GiG, format per les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, les patronals Foeg i Pimec, i el Fòrum Carlemany  volen recordar un cop més, i ara en ple període de campanya electoral, el cúmul d’incompliments d’inversions en infraestructures a comarques gironines per part dels governs centrals.

Ha estat eloqüent l’exemple d’aquesta convulsa legislatura que ara finalitza, on els fins ara dos principals partits espanyols s’han alternat al poder estatal. Cal recordar-los que ens han fet arribar promeses de pluges de milions d’euros tant per a Girona com per al conjunt del país, llençades sempre a la lleugera, i que no s’han arribat a complir en percentatges mínimament dignes. Aquests incompliments causen un enorme dany a la credibilitat de la política. S’ha de reconèixer, però, la bona voluntat dels representants dels governs centrals a Girona, tot i que no ha servit per desencallar els projectes.

Cal fer memòria sobre el fet que les comarques gironines han patit especialment la manca de compromís i la paràlisi general que ha afectat les obres públiques del país. Quatre casos flagrants d’aquesta inoperativitat son la manca de concreció i seguiment en 4 infraestructures bàsiques: la exasperant lentitud i manca de finalització de diversos trams de la carretera N-II, la manca d’impuls real i periodificat de la nova estació del TAV a l’Aeroport, l’obertura del punt Schengen al Port de Palamós, que porta anys a punt i no es concreta, i la falta d’execució dels 750 metres de via d’ample europeu al Centre Intermodal de Vilamalla, que permetria una nova via de transport a Europa i facilitaria la instal·lació de noves empreses a la zona.

Al marge del partit o la coalició de partits que arribin al govern de l’Estat a partir de les eleccions generals, cal exigir-los un compromís real i clarament quantificat per superar els endèmics dèficits acumulats en infraestructures que son vitals pel creixement econòmic gironí.

Comments are closed.