16
nov
Comparteix:

S’ha celebrat a l’Auditori de Girona la desena edició de la Fira d’ocupació TreballemGi, que organitza la Cambra de Comerç de Girona, i quan encara no s’havien tancat les inscripcions ja s’havien superat els 1.000 inscrits, una xifra que no s’havia assolit en cap de les edicions anteriors. A mig matí s’havien fet ja 2.025 entrevistes laborals. La fira també disposa de versió online, de manera que s’han pogut penjar currículums i mantenir entrevistes de manera telemàtica. Ja de bon matí el hall de l’Auditori s’ha omplert de demandants de feina que podien deixar currículums en les 69 taules de les empreses i les 6 de les institucions, així com programar entrevistes personals amb els responsables de recursos humans. A l’aplicació que gestiona TreballemGi, on cal inscriure’s per participar-hi, hi havia 572 ofertes amb perfils laborals molt diverses: ajudants de cuina, mecànics, administratius, venedors o enginyers.

 

Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona, ha destacat l’enorme recepció que des dels seus inicis aquesta fira ha tingut entre les empreses i les persones que cerquen feina. “És una gran oportunitat per trobar talent i fins i tot per mirar de fer tornar el que va haver de marxar a l’estranger per manca d’oportunitats”, ha explicat Fàbrega. El president també ha recordat que des de fa anys la fira ja no s’adreça només als joves, sinó a qualsevol persona que busqui feina.

A la inauguració la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, ha destacat la importància d’iniciatives com el TreballemGi que demostren que “som un territori amb moltes oportunitats i un teixit empresarial molt divers”. En la mateixa línia, Albert Bramon, subdelegat del Govern de l’Estat ha celebrat el gran moment que viu la fira d’ocupació i ha reconegut que és una eina molt útil per les administracions. “Per exemple, l’administració de l’estat a Girona té problemes per cobrir places. Perquè la gent es pensa que els funcionaris tenen una feina molt rutinària, però són posicions on et pots sentir molt útil perquè hi ha el contacte directe amb persones”, afegia Bramon.

Per la seva banda la vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis, ha volgut reconèixer la feina dels treballadors de recursos humans: “ells són els responsables de transmetre els valors d’una empresa cap als futurs treballadors. Perquè el valor d’una empresa són les persones que la conformen, el factor humà”.

 

GALERIA D’IMATGES

 

10 premis a empreses fidels

Una de les novetats d’aquesta edició és que s’ha premiat la fidelitat de 10 empreses que han participat assíduament a la Fira: Axxon, empresa especialitzada en la gestió de la temporalitat i la selecció de professionals; Bauhaus, l’empresa de productes de llar, taller i jardí; la multinacional Carrefour; la referent industrial Comexi; Dibosch, empresa dedicada al sector de la higiene professional; la Fundació Addecco, entitat que treballa per a la inserció laboral de les persones que tenen més dificultats d’accedir al mercat de treball; l’empresa que ofereix solucions de recursos humans Marlex; Mineralia, empresa d’extracció de minerals; Roberlo, empresa especialitzada en el desenvolupament, fabricació i venda de pintura i Tavil, empresa que construeix màquines i línies automàtiques d’encaixat, paletitzat i manipulació. A totes elles se’ls ha donat un guardó commemoratiu durant la inauguració del Treballemgi.

La Fira està organitzada per la Cambra de Comerç de Girona en el marc del Programa PICE i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona,  el Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Gironès i la Universitat de Girona, i està finançada pel Fons Social Europeu, el Ministerio de Empleo en el marc del Programa Operativo de Empleo Juvenil i les Cambres de Comerç.

Comments are closed.