02
nov
Comparteix:

“Ha estat un èxit d’afluència i d’activitat econòmica, estem molt contents, hem tornat forts”, diu Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona

La nova plataforma virtual ha rebut 9.200 visites i des del segon dia s’hi podia trobar una visita virtual del certamen

 

La 59a edició de la Fira de Mostres de Girona tanca les portes aquest vespre amb l’assistència orientativa de 60.000 visitants en cinc dies i una molt bona valoració per part dels organitzadors. El saló, que ha tornat dos anys després per la pandèmia i ha estat gratuïta, ha tingut una afluència mitjana de 12.000 visitants diaris, essent ahir i avui els dies més forts amb 16.000 persones. Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, ha explicat poc abans de tancar l’edició d’aquest any que “ha estat una molt bona fira, estem molt contents i ha estat un èxit d’afluència i d’activitat econòmica. Hem tornat forts, és una fira que tenia prou musculatura per aguantar el fort cop de la pandèmia i l’assistència del 70% d’expositors respecte el 2019 era una molt bona dada que ens il·lusionava”.

 

 

 

 

A més de les xifres, el centenar d’activitats complementàries han tingut molt bona acceptació. Cunyat subratlla que “les xerrades han tingut un alt percentatge d’ocupació”. També ha mantingut les dades l’Escenari Gastronòmic, patrocinat i gestionat per la Diputació de Girona a través del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Girona. Aquest any ha comptat amb 910 persones en 26 tastos programats. Una de les activitats que ha causat més sensació ha estat l’exhibició de drons de competició en un circuit tancat a l’espai exterior.

 

Cunyat afegeix que “els expositors ens han explicat que han treballat molt, és una fira on les empreses del territori hi fan molt negoci. Que la majoria tornin any rere any significa que és una inversió que els val la pena tant per imatge de marca com per volum de negoci”.

 

Les xifres d’aquest any han estat similars a les del 2018, que en sis dies –un més que enguany- va rebre 78.000 assistents. Per primer cop s’ha controlat l’aforament amb un sistema amb intel·ligència artificial que el calculava al segon. En un mateix moment s’hi podien concentrar 7.900 visitants com a màxim, tots mantenint la distància de seguretat, i la més alta afluència en un instant ha estat de 2.500 persones. Les hores més concorregudes han estat les 12 del migdia i les 6 de la tarda.

 

 

Una de les altres novetats d’aquesta edició ha estat el format híbrid. S’ha creat un espai web gratuït pels expositors on hi podien bolcar el contingut que volguessin i que ha tingut 9.200 visites. Des del segon dia hi havia disponible una visita virtual de l’esdeveniment. Aquesta plataforma estarà visible fins la Fira de Mostres del 2022.

 

Tot i l’aixecament de gran part de les restriccions, la Fira de Mostres s’ha organitzat per ser un certamen segur, mantenint tots els protocols per assegurar un espai lliure de covid. “Tot ha funcionat correctament, ha estat una fira segura i tothom ha estat respectuós”, afegeix Cunyat.

 

 

Alta presència del sector de l’emprenedoria, serveis i mobilitat elèctrica

 

La Fira de Mostres, situada a la zona del Parc de la Devesa, s’ha mantingut com el gran aparador anual del sector econòmic de les comarques gironines i hi ha estat presents la majoria dels sectors del teixit empresarial, que han contractat 7.535 m2. S’hi han concentrat sectors de l’emprenedoria, serveis i mobilitat elèctrica (31%); construcció, decoració (28%); alimentació (22%); industrial i tecnològic (13%). Aquesta any l’ocupació ha estat del 70% respecte a l’última edició (2019).

 

Més enllà dels expositors, la Fira de Mostres s’ha caracteritzat per oferir més activitats paral·leles als visitants. N’hi ha hagut un centenar que s’han repartit en els tres espais de l’esdeveniment: el Palau de Fires, les carpes i el Camp de Mart, que acolliran punts com l’Escenari Gastronòmic i el Saló de l’Emprenedoria. Tallers, xerrades i taules rodones han dotat les activitats de contingut i d’experiència per als assistents. El 80% d’expositors eren fidels a aquesta cita i, a més, l’aposta pel territori gironí ha quedat reflectida: el 59% dels expositors eren de les comarques gironines i el 41% restant provenien d’altres punts del territori català i estatal.

 

 

Retorn dos anys després

 

Ara fa un any, l’enduriment de les restriccions anunciades pel govern català per contenir el contagi del virus va provocar, quinze dies abans, l’anul·lació de la Fira de Mostres, que ja havia de ser de mínims. Durant la pandèmia, el Palau de Fires ha acollit persones sense sostre –d’octubre del 2020 a maig- i ha estat un punt de vacunació massiu –d’abril a setembre. Després d’un any i mig sense esdeveniments, Fira de Girona va reactivar l’activitat el passat 10 i 11 d’octubre amb el Girocòmic.

0 No hi ha comentaris

Comments are closed.