16
jun
Comparteix:

Els contactes obren portes a futures estades de formació d’estudiants asiàtics a Catalunya

Una delegació de la Cambra de Comerç de Girona va participar el 19 i 20 de maig en una missió empresarial a Corea per tal de promocionar la restauració gironina i les escoles d’hostaleria de les comarques gironines. La delegació gironina va establir contactes amb els més destacats centres de formació gastronòmica, alguns dels quals van mostrar molt d’interès en enviar els seus estudiants més avançats a fer cursos als centres gironins i també van oferir la possibilitat de contractar professors per tal d’impartir a Corea cursos de cuina catalana.

IMG-20160519-WA0008

Es va divulgar el segell Girona Excel·lent, que promociona els millors productes agroalimentaris de les nostres comarques: vins, pomes, olis, galetes, anxoves, fesols, foie gras, etcètera.

La delegació gironina es va entrevistar amb la Soul Hoseo Technical College, que depèn de la Universitat de Hoseo i compta anualment amb uns 500 estudiants de l’especialitat de cuina, amb un nivell molt alt dels seus ensenyaments. La universitat privada Kyung Hee University també podria enviar alumnes a realitzar una estada formativa a les comarques gironines i van mostrar un interès especial a visitar restaurants amb estrelles Michelin.

Una altra de les reunions va ser amb el Hansol Culinari Academy, un institut de cuina que té 8 centres amb uns 30.000 estudiants i 200 professors repartits pel país. Alguns d’aquests professors són xefs molt reconeguts a l’Àsia.

La delegació es va entrevistar amb els responsables de l’oficina comercial d’Espanya a Seül, que anualment organitza un tast de vins amb la participació d’una vintena de cellers. També es va rebre una invitació específica per assistir a un concurs de cuina promogut per l’Associació de Xefs Coreans, en el qual van participar uns 3.000 professionals de la cuina, que van mostrar un gran interès per l’oferta gastronòmica del territori català.

DSC_9640

En general, la cuina Mediterrània té encara molt de camp per córrer en terres asiàtiques. Hi ha un coneixement creixent dels cuiners i professors de gastronomia d’alt nivell, com Joan Roca o Ferran Adrià, per exemple, però des de les escoles gastronòmiques es pot estendre encara més aquest coneixement.

La popularització de la nostra cuina pot anar a més a partir d’aquest estiu, perquè el tour que organitza El Celler de Can Roca farà parada a Hong Kong el mes d’agost. Hi ha una associació de xefs del país que ja s’han reunit amb el cuiner gironí per preparar l’esdeveniment.

La delegació de la Cambra de Comerç de Girona va poder constatar que hi ha també molt d’interès en la formació gastronòmica, però que la majoria d’aquesta formació es centra en variants de la cuina asiàtica, que encara domina els gustos dels consumidors.

 

Comments are closed.