04
oct
Comparteix:

-Representants de 6 empreses shan promocionat a Kazakhstan, Uzbekistan i Turquia

 

-Les vendes gironines als tres països segueixen creixent

 

La Cambra de Comerç de Girona ha organitzat, entre el 23 de setembre i el 2 d’octubre, una missió empresarial a Kazakhstan, Uzbekistan i Turquia, països on han crescut les exportacions gironines. El 2018, les exportacions a Kazakhstan es van incrementar un 18,82% i es van situar en un valor monetari de 380.890€. Un augment encara més important s’ha produït a Uzbekistan, arribant a 2.580.480€. Aquests dos països presenten augments anuals d’un 5% del seu PIB i tot i les relacions comercials encara escasses poden representar bones oportunitats de negoci per a les industries gironines per ser mercats d’alt potencial de creixement.

 

Pel que fa a Turquia, un país amb relacions comercials més consolidades, les exportacions gironines van créixer també un 2,73%, i el total del valor econòmic es va situar en 45.438.720€.

 

Contactes amb clients potencials i distribuïdors

 

La missió comercial s’emmarca en el Pla d’Acció Internacional del Consell de Cambres de Catalunya (PAI 2019), realitzat conjuntament amb ACCIO de la Generalitat. S’han ofert contactes amb clients potencials, distribuïdors, socis comercials, agents o proveïdors, segons quines siguin las prioritats de cada empresa.

 

Paral·lelament a les agendes comercials, s’han realitzat reunions amb els consellers comercials i amb els principals directius de les Cambres de Comerç d’ambos països.

 

Entre les oportunitats de negoci a Kazakhstan i Uzbekistan en destaquen l’agrotech, materials per a la construcció, energies renovables, consultories i enginyeries i productes farmacèutics.

 

Les empreses gironines han tingut molt bona rebuda de la seva oferta comercial, els distribuïdors que s’han visitat han destacat la competitivitat dels productes gironins enfront altres gammes europees.

 

Els darrers dies de la missió s’han desenvolupat a Istanbul. Les principals oportunitats de mercat que s’obren a Turquia son:

 

-Productes d’alimentació especialitzada i gourmet.

-Productes de consum: fragàncies i essències aromàtiques.

-Maquinària envasat i embalatge i maquinària indústria alimentaria.

-Industria metal·lúrgica i maquinària agrícola.

-Sistemes de sanitat electrònics.

-Equipaments mèdics.

-Indústria del plàstic i packaging

 

Les empreses participants han rebut una subvenció en concepte de bossa de viatge des d’ACCIO.

0 No hi ha comentaris

Comments are closed.