05
nov
Comparteix:

La Cambra de Comerç de Girona ha guardonat avui 18 establiments històrics de la demarcació per la seva antiguitat.

Podeu descarregar fotos de l’acte aquí.

I veure les històries de cada establiment en la publicació digital aquí.

Han rebut un diploma acreditatiu de l’antiguitat i una placa de forja que podran lluir a la façana de l’establiments. IMG_6554L’acte ha comptat amb la presència del Sr. Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat;  Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona; Pere Vila, president de la Diputació de Girona; Glòria Plana, regidora ajuntament de Girona; Juan Manuel Sánchez-Bustamante, subdelegat del Govern de l’Estat; Eduard Torrent, secretari-director de la Cambra; Joan Puig, president de la Cambra de Sant Feliu de Guíxols; Xavier Ribera, president de la Cambra de Palamós i Joan Domènech, membre del jurat.

Els establiments guardonats han estat els següents:

ESTABLIMENT ANTIGUITAT
1.    Noel Alimentaria 1940
2.    Sabater Auto 1965
3.    Transports Sagué 1934
4.    Carnisseria Negre 1875
5.    Estanc número 10-Sant Jordi 1965
6.    La Botiga de Fortià 1931
7.    Garatge Bosch 1965
8. Perruqueria Laura 1961
9.  Fleca i Pastisseria Nèctar 1874 (1)
10. Bar-Restaurant Can Garriga 1964
11. Can Pinxo 1927
12. Pastisseria Fàbrega 1867
13. Hostal Restaurant Torras 1959
14. Trans – Escapa SA 1915
15. Carnisseria Dalmau 1962 (2)
16. Boada Perruquers per a homes 1965 (1)
17. Ca la Llúcia 1915
18. Transports Porqueres 1960

(1) Pertanyen a la Cambra de Sant Feliu de Guíxols

(2) Pertanyen a la Cambra de Palamós

La Cambra de Comerç de Girona celebra cada aquesta trobada entranyable per premiar l’antiguitat de les empreses de la demarcació. Les nostres distincions, totalment consolidades i molt valorades pels empresaris gironins, valoren la continuïtat dels negocis. Per aconseguir aquests prestigiosos guardons, que ja han superat els 36 anys de vida, les empreses han de portar documents que demostrin la seva antiguitat. Un jurat format per tècnics de la Cambra, historiadors i personalitats de prestigi s’encarrega de valorar les candidatures. Les empreses obtenen un diploma acreditatiu i un trofeu que poden exhibir als seus establiments.

Per donar més valor i difusió a les evocadores imatges que ens porten els propietaris i a les curioses històries dels seus establiments, s’edita una publicació commemorativa amb més de 2.000 exemplars que els guardonats poden regalar als seus clients. La pluralitat d’establiments i sectors representats als Guardons als establiments antics constitueix un bon exemple de la riquesa i la varietat de l’economia de les comarques gironines: carnisseries, gestories, empreses d’obres públiques, càmpings, hotels, fleques, botigues de roba, d’instal·lacions, etcètera.

El jurat dels guardons d’aquest any estava composat per:

Domènec Espadalé, president de la Cambra; Enric Mirambell, Cronista oficial de la Ciutat de Girona; Narcís-Jordi Aragó, periodista; Joan  Domènech, historiador i mestre; Jaume Fàbrega, president de l’àrea de desenvolupament empresarial de la Cambra; Eduard Torrent, director gerent de la Cambra i Júlia Torrent, excap de comunicació de la Cambra.

Comments are closed.