15
gen
Comparteix:

El Ple del Consell General de Cambres de Catalunya ha elegit per unanimitat a Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Girona, com a president del Consell de Cambres, i a Mònica Roca i Aparici, vicepresidenta 1a de la Cambra de Barcelona, com a vicepresidenta. Ambdós han superat així els 2/3 dels vots que exigeix el reglament del Consell per ser nomenats. És el primer cop que la presidència del Consell de Cambres no coincideix amb la presidència de la Cambra de Barcelona.

El nou president del Consell de Cambres de Catalunya, Jaume Fàbrega, ha agraït la confiança rebuda pel conjunt de les cambres catalanes i ha defensat en el seu primer discurs com a president del Consell la necessitat de seguir el full de ruta fixat en l’estratègia 2030/40 adoptada pel Consell a principi del mandat “aquest full de ruta és el que ha d’orientar les estratègies i plans d’actuació de les Cambres, per tal de constituir-se en una eina per ajudar el país a avançar i afrontar els reptes del postCOVID” i s’ha compromès a seguir treballant sense descans per donar suport a les empreses, sobretot les petites i mitjanes i els autònoms i autònomes de Catalunya afectats pels efectes econòmics de la pandèmia tal com es ve fent amb la iniciativa www.aixecaelteunegoci.cat

Jaume Fàbrega ha aprofitat per reclamar al Govern espanyol ajuts directes a les empreses i la implementació de plans de xoc pels sectors més afectats si és necessari via l’augment del seu endeutament.

El nou president ha insistit en la necessitat de reforçar les Cambres i la seva interrelació amb el seu entorn teixint noves aliances i complicitats, i l’aprovació de la nova Llei de Cambres que asseguri la seva capacitat operativa per fer front a les funcions públiques de les cambres i la representació, promoció i defensa del teixit econòmic de Catalunya “aconseguir una nova Llei de Cambres que potenciï la capacitat operativa d’aquestes i la seva representativitat és el principal objectiu a curt termini”.

Durant la seva intervenció, la vicepresidenta Mònica Roca i Aparici ha destacat que “la riquesa que genera Catalunya s’ha de distribuir per tot el territori de Catalunya i les cambres aquí hi juguen un paper clau per poder-ho fer”. En el discurs de comiat, Joan Canadell, fins ara president del Consell de Cambres ha destacat el paper de les cambres “la societat civil ha de poder actuar molt més i ho ha de poder fer a través de les cambres”.

La sessió extraordinària del Ple ha estat presidida per Jordi Cabrafiga, secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i titular de l’òrgan tutelar.

 

 

La Composició del Comitè Executiu

President: Jaume Fàbrega (Girona)

Vicepresidenta: Mònica Roca i Aparici (Barcelona)

Tresorer: Ramon Alberich (Sabadell)

Vocals:

Pol Fages (Palamós)

Laura Roigé (Tarragona)

Jaume Saltó (Lleida)

 

Qui forma part del ple del consell general de cambres?

El ple del Consell General de Cambres de Catalunya està format per 26 membres, que corresponen a dos membres per cambra de Catalunya. No obstant això,per a  l’elecció dels Òrgans de Govern s’emet només un vot per Cambra, per la qual cosa al Ple només s’han emés  13 vots.

 

Qui representa les 13 cambres al ple del Consell?

El ple del consell està integrat pels 13 presidents de les cambres de Catalunya i una persona designada pel comitè executiu de cada cambra catalana.

Comments are closed.