full
border
#666666
https://www.cambragirona.cat/wp-content/themes/smartbox/
https://www.cambragirona.cat/
#c2002f
style2
Tel. 972 418 500
Av. Jaume I, 46 · 17001 Girona
Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

 • Aquest event ja ha passat.

Taller: “El consum i la seva mediació a l’abast de tots”

20 gener 2017 / 16:00 - 17:30

Gratuït
Comparteix:

 

En el marc del Dia Europeu de la Mediació, la Cambra participa de la jornada amb la següent activitat:

16:00-17:30 h.Taller/conferència C: “El consum i  la seva mediació a l’abast de tots. Anàlisi pràctic de les diferents vessants de la mediació en l’àmbit de consum i empresa. Impartit per Sr. Carles García Roqueta, Advocat, mediador, formador, àrbitre de consum i Coach relacional. Soci director Mallart & Garcia Roqueta, advocats i mediadors.

Lloc : Cambra de Comerç de Girona (Gran Via de Jaume I, 46) 17001 Girona

Aforament limitat: 50 persones.

INSCRIPCIONS: direccio@cambragirona.org

dia europeu de la mediacio

PROGRAMACIÓ COMPLETA DEL DIA EUROPEU DE LA MEDIACIÓ A GIRONA

El Consell d’Europa va ser la primera institució europea que va manifestar la necessitat d’instituir, promoure i reforçar la mediació com un procediment de resolució de conflictes i es va materialitzar en la Recomanació nº R (98) 1, sobre mediació familiar, aprovada pel Comitè de Ministres del Consell d’Europa.

La Comissió de Mediació ICAG, juntament amb el Grup de Treball de Mediació Familiar i Comunitària del COPC Girona, el Col·legi Oficial de Treball Social i la Cambra de Comerç de Girona, hem organitzat una Jornada de treball de celebració del Dia Europeu de la Mediació, per promoure-la entre la ciutadania i els professionals mediadors i no mediadors. Volem donar a conèixer les característiques i avantatges de la mediació com a procediment per a la resolució de conflictes, explicar la forma en que s’ha implementat a diferents països i oferir tallers pràctics sobre diferents temàtiques, que seran dirigits per professionals experts.

Així doncs, us fem avinent la celebració de la Jornada “COMPARTIM EXPERIÈNCIES EN MEDIACIÓ” en la qual es parlarà sobre la implementació de la mediació a  Catalunya i l’Estat Espanyol, l’Argentina, Colòmbia, França i Itàlia.

Es preveu que la jornada tindrà la següent estructura:

 

DIA: DIVENDRES 20/01/2017       Jornada “COMPARTIM EXPERIÈNCIES EN MEDIACIÓ”

Lloc : ICAG (Pl. Vicens Vives, 4) 17001 Girona

ACTES MATÍ – PONÈNCIES

9:30 – 10:00 h            Inauguració de la Jornada, amb la presència de:

Excm. Sr. Carles McCragh, degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona i president del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya; Sr. Jordi Martinoy i Camós, Director dels Serveis Territorials de Justícia a Girona de la Generalitat de Catalunya; Sr. Francisco Molinero Ruiz, president de la Junta Rectora del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya Delegació de Girona; el Sr. Domènec Espadalé i Vergés, President de la Cambra de Comerç de Girona i la Sra. Núria Carrera i Comes, degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

10:00 – 11:00 h          COMPARTIM EXPERIÈNCIES EN MEDIACIÓ PART I: ARGENTINA I ITÀLIA

 • “Anàlisi de la implementació de la mediació a Argentina” –
  • Raúl Calvo Soler, Llicenciat en Dret i Doctor en Ciències Jurídiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Professor Titular a la Universitat de Girona en els Estudis de Dret, Criminologia, Ciències Polítiques, Relacions Públiques, Treball Social i Pedagogia. Director del projecte d’implementació de la mediació pre-judicial obligatòria de la Província de Buenos Aires. Director del projecte pilot d’implementació del sistema de justícia juvenil restaurativa per al Departament Judicial de Sant Martí.
 • “Anàlisi de la implementació de la mediació a Itàlia” –
  • Ana Uzqueda, advocada a Bolonya, Itàlia. Vice-presidenta i directora Didàctica de l’Associació Equilibri & RC Mediadora internacional del Servei de Mediació Comercial Internacional de la Cambra Arbitral de Milà. Mediadora i formadora acreditada davant el Ministeri de Justícia italià.

Docent acreditada de la Federació Suïssa d’advocats per a la formació contínua d’advocats mediadors.

11:00 – 11:30   – Coffe break –

11:30 – 12:30 COMPARTIM EXPERIÈNCIES EN MEDIACIÓ:FRANÇA I EL NOSTRE ENTORN.

 • “Anàlisi de la implementació de la mediació a Colòmbia i França” –
  • Josep Redorta Lorente. Advocat-mediador. Doctor en Psicologia Social per la Universitat de Barcelona. Estudis de Psicologia Social a la Open University de Londres. Diplomat en Administració d’ Empreses per EAE. Graduat Social. Màster en anàlisi i conducció de grups per la UB. Expert en gestió de conflictes, especialitzat en l’ àrea de diagnosi del conflicte.
 • “Anàlisi de la implementació de la mediació a Catalunya i l’Estat espanyol” –
  • Il·lma. Sra. Raquel Alastruey Gràcia. Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona. Actualment Magistrada a l’Audiència Provincial de Barcelona. Membre de Jutges per la Democràcia i del Grup Europeu de Magistrats per la Mediació (GEMME). Màster en mediació per la Universitat Pompeu Fabra.

 

12:30-13:45   Pausa

 

 • 12:45-13:45 Taula rodona “Compartim experiències en mediació: comparem experiències, compartim visions i analitzem tendències de futur”. Amb la intervenció dels Ponents: Dr. Raúl Calvo Soler,Sra. Ana Mª Uzqueda, Dr. Josep Redorta Lorente i Il·lma. Sra. Raquel Alastruey Gràcia.

 

13:45 – 14:00 Cloenda actes matí  i prèvia tallers – organització.

ACTES TARDA: TALLERS SIMULTANIS.

(inscripció prèvia màxim a un taller per assistent – aforament limitat – per ordre d’inscripció)

16:00-19:00 h. Taller A: “Del Desorden al Orden. Un paso previo para mejorar la mediación”. Treballem en profunditat la tècnica del RESUM. Impartit per Dr. Raúl Calvo Soler.Llicenciat en Dret i Doctor en Ciències Jurídiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Professor Titular a la Universitat de Girona en els Estudis de Dret, Criminologia, Ciències Polítiques, Relacions Públiques, Treball Social i Pedagogia.

Lloc : ICAG (Pl. Vicens Vives, 4) 17001 Girona

Aforament limitat: 20 persones.

16:00-17:30 h. Taller B: “Tècniques grupals. CERCLES” Entrenament en tècniques grupals de cercles de decisió, per prendre decisions de conflictes amb més de tres persones”. Impartit per Sra. Maria Munné Tomàs. Professora al Departament de Psicologia Social de la UB. Codirectora del Màster en Mediació Professional de la BSM UPF. Responsable de l’Àrea d’intervenció de la Unitat de Mediació de la UB. Mediadora i Supervisora de Mediadors.

Lloc : TSCAT- Girona (Carrer Berenguer Carnicer, 2) 17001 Girona

Aforament limitat: 24 persones.

16:00-17:30 h.Taller/conferència C: “El consum i  la seva mediació a l’abast de tots”. Anàlisi pràctic de les diferents vessants de la mediació en l’àmbit de consum i empresa. Impartit per Sr. Carles García Roqueta, Advocat, mediador, formador, àrbitre de consum i Coach relacional. Soci director Mallart & Garcia Roqueta, advocats i mediadors.

Lloc : Cambra de Comerç de Girona (Gran Via de Jaume I, 46) 17001 Girona

Aforament limitat: 50 persones.

16:30-18:00 h. Taller D: “Particularitats de la mediació comunitària” El taller vol apropar els participants a la Mediació en l’àmbit comunitari. Impartit per la Sra. Belén de la Cámara Delás. Llicenciada en Dret per la UB. Mediadora des del 1999, amb experiència en l’àmbit penal (juvenil i d’adults) i en el comunitari. Coordinadora d’un dels equips del Servei de Mediació i Assessorament Tècnic de la Direcció General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil de la Generalitat de Catalunya.

Lloc : COPC (Passatge Farinera, 1) 17005 Girona

Aforament limitat: 25 persones.

 

INFORMACIÓ GENERAL:

PREU: 10.-€ Col·legiats a Catalunya

40.-€ Altres col·lectius

TERMINI MÀXIM D’INSCRIPCIÓ: 15 de gener de 2017

ADREÇAT A: Professionals mediadors i no mediadors i altres persones interessades en mediació.

ORGANITZA: l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona, l’Il·lustre Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya  delegació de Girona, la Cambra de Comerç de Girona i el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya

Inscripcions via e-mail: mediació@icag.cat

Telèfon :  972.21.02.08

Podeu trobar més informació, consultant els webs de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona, l’Il·lustre Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya delegació de Girona, la Cambra de Comerç de Girona i el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya

Pels professionals mediadors l’assistència serà acreditativa d’hores de formació pel Centre de Mediació de Dret privat de Catalunya (en breu es determinarà quantitat d’hores acreditades).

Detalls

Data:
20 gener 2017
Hora:
16:00 - 17:30
Cost:
Gratuït
Esdeveniment Category:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, ,

Recinte

Cambra de Comerç de Girona
Av. Jaume I, 46
Girona, Girona 17001 Espanya
+ Mapa de Google
Telèfon:
972418500
Web:
www.cambragirona.cat

Inscripcions

scrollauto
Carregant entrades...
link_magnifier
#6E787E
off
fadeInDown
loading
#6E787E
off