12
jul
Comparteix:

Les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, Foeg, Fòrum Carlemany i Pimec Girona, integrades al Grup Impuls per Girona (GIG), davant l’aturada de les obres prèvies dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, demanen al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que respongui als requeriments sobre l’Estudi Informatiu i d’Impacte Ambiental del perllongament de la C-32 i presenti un recurs per clarificar els aspectes objecte de controvèrsia que permeti continuar la construcció d’aquest projecte vital per a la competitivitat de les comarques gironines. Com hem expressat en moltes ocasions, considerem essencial la prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar, que fa més d’una dècada que espera concretar-se. Al mateix temps, però, insistim en que tot el procés s’ha de portar a terme amb la màxima exigència i respecte pel medi ambient i la fauna. No ens podem permetre cap errada en la tramitació que comporti efectes indesitjats en la natura i endarrereixi encara més un projecte que ja hauria de ser una realitat. Creiem que l’aturada, en cas de perllongar-se, afectarà negativament la qualitat de vida dels residents a la zona, cansats de col·lapses viaris i cues, i a la competitivitat econòmica del sud de la Costa Brava.

Coincidim en la necessitat de preservar al màxim la fauna i el paisatge, però considerem realment preocupants les conseqüències de mantenir en l’estat actual una via congestionada, incapaç d’absorbir les necessitats de desplaçament i amb una alta sinistralitat.

Aquesta reforma va tenir un període d’al·legacions, es van incorporar moltes millores ambientals i ha estat assumida per governs de la Generalitat de signe polític molt divers. També compta amb el suport de la majoria dels representants municipals de les poblacions que pateixen dia a dia els efectes de les mancances de l’actual carretera.

Confiem que les insuficiències detectades es puguin resoldre aviat, per tal d’aconseguir una via més segura i respectuosa amb el medi. Aquesta zona de la Costa Brava sud és l’única de gran atracció turística que no disposa d’una via ràpida i segura que connecti amb l’Aeroport i Barcelona com a porta d’entrada del turisme europeu, que hi arriba durant tot l’any i que representa una de les principals aportacions econòmiques del país.

Comments are closed.