21
gen
Comparteix:

L’ús de la mediació en els conflictes empresarials i en el conflicte basc (on les víctimes i els dissidents d’ETA van tenir trobades restauratives) van centrar els actes del Dia Europeu de la Mediació, que es van celebrar el 18 de gener a la Cambra de Comerç de Girona. La jornada va comptar amb diferents ponències i col·loquis centrats en la mediació empresarial i l’anomenada justícia restaurativa. Es va celebrar un dinar-networking i una projecció de dos documentals sobre la justícia restaurativa aplicada a la violència etarra, i també es va debatre al voltant del teatre com a arma de canvi social. La jornada es va celebrar en el marc del conveni de col·laboració del Projecte “Girona Mediació” format per la Universitat de Girona (UdG), l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona (ICAG), el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya-Delegació de Girona, el Col·legi oficial de Treball Social de Catalunya-Delegació de Girona i la Cambra de Comerç de Girona. TAmbé es va fer pública la convocatòria d’ un concurs obert a tota la ciutadania per escollir la imatge corporativa del grup de treball “Girona Mediació”.

A la trobada va tenir lloc la ponència: “Descobrint la mediació empresarial”, a càrrec de la Dra. Elena Baixauli, doctora en Psicologia Clínica i Salud i mediadora externa de diferents empreses y organitzacions. Posteriorment, van intervenir JosepViella, advocat, mediador i àrbitre, president de la Comissió de mediació del Col·legi d’Advocats, i Narcís Bartina, enginyer tècnic industrial, membre del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç, mediador tècnic i president de la Comissió de Mediació del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona.

A la tarda es van projectar els audiovisuals:

  • “El teatro como arma pedagógica” de l’autora Sra. Alba Muñoz.  Sobre el procés d’investigació i creació de l’obra “LA MIRADA DEL OTRO”, peça teatral que documenta les trobades restauratives entre víctimes i disidents d’ETA.
  • “La mirada del otro” en el centre penitenciari de Quatre Camins” (Barcelona).

La presentació i explicació van anar a càrrec de la Sra. Maria San Miguel, productora, dramaturga i actriu de l’obra “La mirada del otro”, basada amb les trobades mediadores entre dissidents etarres i familiars de les víctimes a la presó de Nanclares (Àlava). San Miquel va defensar el teatre polític i compromès, que extreu de la realitat els seus arguments i que ajuda a fer avançar la societat amb muntatges incòmmodes i trencadors.

El debat posterior va comptar amb la participació de la Sra. Maria San Miguel, la Dra. Elena Baixauli i el Sr. Aidà Almirall, mediador i dinamitzador comunitari i psicòleg que actualment treballa al CP Quatre Camins com a mediador penitenciari. Va estar moderat per Imma de Malibran, membre del Servei d’Informació Mediadora del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

 

Podeu descarregar imatges de la jornada:

Dia Europeu de la Mediació

Comments are closed.