full
border
#666666
https://www.cambragirona.cat/wp-content/themes/smartbox/
https://www.cambragirona.cat/
#c2002f
style2
Tel. 972 418 500
Av. Jaume I, 46 · 17001 Girona

Premis a l’exportació

Més Informació i Consultes – Tel. 972 418 515  Sra. Alèxia Vàsquez avasquez@cambragirona.org

Edició de 2019

 

………………………………………………………………………….

 

Edició de 2018

 

La Cambra atorga els premis a l’exportació a Josep’s Mobiliari, Friselva, Antoni Pons i RCR Arquitectes

 

El MH President de la Generalitat, Quim Torra, assisteix a la cerimònia d’entrega de guardons

 

En una cerimònia celebrada avui a la sala d’actes de la Cambra de Comerç de Girona s’han atorgat els Premis a l’Exportació de la Cambra de Comerç de Girona. El MH President de la Generalitat, Quim Torra, ha entregat els guardons a les empreses.

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ha remarcat durant el seu parlament que el bon moment de les exportacions desmenteix totes les alarmes interessades que s’havien fer córrer sobre el futur de l’economia catalana. La inestabilitat política no ha afectat el teixit econòmic gironí. Les xifres d’exportació a tercers països, conegudes a través dels documents d’exportació que gestiona la Cambra, s’han incrementat un any més un 6%, demostrant que les comarques gironines estan ben posicionades per entrar en els nous mercats. Així mateix, les empreses guardonades demostren amb la seva bona tasca i la innovació constant que l’exportació s’ha convertit en una de les prioritats per a l’economia gironina.

Els guardonats per la Cambra en les diverses modalitats són els següents:

 

Guardó  Iniciativa  Exportadora: Josep’s Mobiliari, SL

Aquest premi reconeix a les empreses exportadores amb un volum de facturació que no superi els 6 milions d’euros.

Josep’s Mobiliari es va fundar l’any 1983 a Arbúcies i actualment té la seva seu a Hostalric. El seu negoci es basa en l’oferiment d’un servei de mecanitzat de fusta a mida del client. Aquesta elaboració de mobiliari es dirigeix a distribuïdors, arquitectes, dissenyadors o altres fabricants. El jurat ha destacat el continuat creixement de les exportacions durant els darrers tres anys, centrades en França, però que via distribució acaben arribant a països tercers prou llunyans.  També l’obertura d’una nova nau d’operacions que ha permès significatives millores en la comunicació i l’accés als molls de càrrega. Així mateix, la realització d’inversions en maquinaria d’última tecnologia que permeten personalitzar al màxim les comandes de la diversitat de clients.

 

Guardó  Projecció  Internacional: Friselva, SA

El premi reconeix la labor de les empreses exportadores que facturen més de 6 milions d’euros.

Friselva SA es va constituir l’any 1978 a Riudellots de la Selva. La seva activitat es centra en la producció i distribució de productes carnis. Els membres del jurat han valorat molt positivament els importants creixements en facturació, 14%, i exportació, 13% durant el darrer any, que es sumen als aconseguits durant els anteriors exercicis. El total de vendes ja supera els 240M d’euros i les exportacions arriben als 165M. Els seus principals mercats: França, 29%; Xina, 19% i Polònia 13%. Destacant l’obertura de distribució a l’Índia, Colòmbia, Mèxic, Xile i Veneçuela.

 

Guardó  Especial  Innovació: Antoni Pons, SA

Valora la labor empresarial per incorporar nous productes o serveis innovadors destinats als mercats internacionals.

La primera fabrica d’espardenyes es va obrir a Osor l’any 1946 i actualment té la seu central a la ciutat de Girona. S’ha valorat l’ampliació de les línies de producte amb les col·leccions kids, núvies, gamma d’hivern, a més de a incorporació de complements. També es destaca l’obertura d’una nova central logística. La facturació ha augmentat un 38%, arribant a 12,5M d’euros, dels que s’exporten 8,25M, assolint un creixement d’un 22% als mercats exteriors. Els principals mercats: França, 23%; Regne Unit, 14% i Estats Units, 12%. Es considera molt positivament el nou web amb botiga online, que permet arribar als 5 continents.  Quant a les botigues físiques, destaquen les obertures a Mèxic, Malàisia i Vietnam.

 

Guardó  Especial  Internacionalització: RCR Arquitectes

El jurat ha volgut que aquest any el premi extraordinari “Internacionalització de les comarques gironines” serveixi per reconèixer la labor de RCR Arquitectes com a destacats ambaixadors de les nostres contrades arreu del mon, mitjançant la qualitat i diversitat del seus projectes arquitectònics. Aquest guardó vol premiar l’excel·lent labor de l’equip per transmetre una visió universal a través de la passió per un territori molt concret de les nostres comarques. L’encaix entre l’obra i l’entorn és una de les virtuts d’aquest equip innovador.  L’any 2017 van rebre el Premi Pritzker, convertint-se en el primer estudi català en aconseguir aquest guardó, cosa que ha contribuït encara més a portar el nom de les comarques gironines arreu del món.

………………………………………………………………………….

 

Edició de 2017

SANT ANIOL, OLOT MEATS  I ENPROM GUANYEN

 ELS PREMIS A L’EXPORTACIÓ DEL 2017

 

La XXII edició dels Premis a l’Exportació de la Cambra de Comerç de Girona també va lliurar un reconeixement especial a El Celler de Can Roca

   

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont va participar en la XXII edició dels Premis a l’Exportació, organitzada per la Cambra de Comerç de Girona a l’Auditori. El jurat va valorar un total de 15 empreses de la demarcació que van destacar per les seves xifres d’exportació o per les innovacions que van introduir en els seus processos d’internacionalització.

L’objectiu d’aquests premis és el de reconèixer la bona labor de les empreses exportadores gironines, i ja són més d’un miler les que de forma habitual fan arribar els seus productes arreu del món.

 

Guardó Iniciativa Exportadora: Aigua de Sant Aniol

Aquest guardó reconeix la millor tasca de les empreses que facturen fins a 5M d’euros. Els mèrits que el jurat ha destacat han estat la millora en les línies de producció i el llançament de nous formats que han permès el continuat creixement de la xifra de negoci al llindar d’aquests 5 M euros i del percentatge d’exportacions. Així mateix, l’arribada a mercats especialment complicats com els Emirats Àrabs. Els principals països on arriben els seus productes són Estats Units, 24%; Regne Unit, 22%; i Xina, 11%.

 

Guardó Projecció Internacional: Olot Meats Group

El segon guardó que ha concedit el jurat reconeix la projecció internacional  de les empreses que facturen més de 5M d’euros.

S’ha valorat molt positivament la consolidació aconseguida durant els darrers anys assolint unes xifres d’exportació creixents, l’obertura de nous mercats a tercers països, i també la remodelació de bona part de les instal·lacions. Olot Meats Group té 1.200 treballadors, amb seus a Olot, Juià i Celrà, i factura prop de 600M euros dels quals exporta 347M euros. Els seus principals mercats: Xina, 45%; Hong Kong, 20% i Vietnam, 11%.

 

 Guardó Especial Innovació: Enprom Packaging SL

Aquest guardó vol reconèixer l’especial esforç en innovació que realitzen les empreses exportadores gironines.

El jurat ha destacat l’estructura circular de l’empresa que valora la participació de tots els integrants de l’equip tècnic, la rellevant aliança comercial amb una empresa referent del sector a nivell mundial que li permet accedir a nous mercats internacionals gaudint de certificacions en R+D. També l’excel·lent evolució de la facturació i de les exportacions. L’empresa té la seu a Sant Julia de Ramis i disposa de 24 treballadors i la seva facturació és de prop de 4M euros amb un 50% d’exportació. Els seus principals mercats: Alemanya, 27%; Estats Units, 25% i Portugal, 17%.

 

Reconeixement Especial

El jurat ha proposat un Premi extraordinari, “Internacionalització de les comarques gironines”, en reconeixement a la labor de El Celler de Can Roca com a destacat ambaixador de les nostres comarques als cinc continents. El seu bon treball ha estat exemple per la resta de sectors econòmics i ha permès obrir nous mercats a Girona i al conjunt de les nostres comarques, i així a la qualitat dels nostres productes agroalimentaris.

Aquest guardó vol premiar la labor de la família Roca i del seu equip que des de la senzillesa del seu treball diari ha enamorat a comensals i gastrònoms de tot el mon.

 

Homenatge a Narcís Puigvert

En l’acte es va recordar la incansable i valuosa labor del senyor Narcís Puigvert per potenciar l’exportació entre les empreses gironines, ja que de la seva mà van ser moltes les firmes que van començar a vendre fora del país, primer cap a Espanya i a Europa i paulatinament a la resta del món. Es va incorporar a la Cambra el 1968 i fins a la seva jubilació a 2008 va ser un verdader pioner i impulsor de la internacionalització del nostre empresariat.

La cerimònia de lliurament dels guardons es va cloure amb el parlament del president de la Generalitat i amb un tast de productes del segell “Girona Excel·lent”, a càrrec del cuiner i assessor gastronòmic Pep Nogué. Aquest segell de qualitat agroalimentària, promogut per la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç, té caràcter biennal i el seu objectiu és impulsar, fomentar i difondre els productes gastronòmics més destacats de les comarques gironines.

Jurat dels Premis a l’Exportació: Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona; Joaquim Macià, director de la Banca d’Institucions de Caixa Bank; Alícia Giráldez, cap de departament a ICEX Barcelona; Núria Betriu, exdirectora general d’Indústria i exconsellera delegada d’ACCIÓ; Joaquim Maria Caula, Esmeragdo Macias i Jaume Guàrdia, empresaris exportadors i membres del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Girona, i Eduard Torrent, director gerent de la Cambra de Comerç de Girona.

logo cambra web-150
scrollauto
Carregant entrades...
link_magnifier
#6E787E
off
fadeInDown
loading
#6E787E
off